Voisiko Fear Factoryn klassinen kokoonpano palata vielä kimppaan? ”En näe sen tapahtuvan mistään rahasummasta”, sanoo Dino Cazares

Kevin Nixon/Classic Rock Magazine/Shutterstock/All Over Press

Fear Factory -kitaristi Dino Cazares vieraili hiljattain australialaisen Scars And Guitars -podcastin haastattelussa.

Mieheltä tiedusteltiin juttutuokion yhteydessä, voisiko yhtyeen niin sanottu klassinen kokoonpano — vokalisti Burton C. Bell, basisti Christian Olde Wolbers ja rumpali Raymond Herrera — palata vielä yhteen, mikä herrojen edessä heiluteltaisiin tarpeeksi paksua rahatukkoa?

”Kyllä, mutta se ei tarkoita että se tulisi kestämään. Ensinnäkin, yrittäisit saada yhteen neljä tyyppiä, jotka eivät pidä toisistaan”, Cazares sanoo. ”Olipa summa mikä tahansa, se ei takaa sen kestävän pitkään. Se ei välttämättä kestäisi edes koko kiertuetta. Miksi siis vaivautua? Siellä on liian paljon painolastia…”

Mies puhui myös Fear Factory -jäsenistön välejä repineistä oikeusjutuista.

”Elämiä muutettiin ja pilattiin. Elämiä asetettiin vaaraan. Uria oli vaarassa näiden oikeusjuttujen takia”, Cazares harmittelee. ”Voisivatko kaikki antaa anteeksi toisilleen ja niin edespäin on kokonaan oma juttunsa. En tiedä. En näe sitä mistään rahasummasta. Jos tekisimme sen rahasta, olisiko se reilua kun lavalla ei olisi karismaa eikä kukaan haluaisi olla siellä? Olisiko se reilua faneille? Enpä usko.”

Mies kuitenkin ymmärtää fanien halukkuuden nähdä vanhat suosikkinsa jälleen yhdessä.

”Totta kai, se on kuin fantasiajalkapalloa — haluat koota suosikkibändisi”, Cazares tuumii. ”Siinä kaikki mitä se on. Se on fantasiajalkapalloa. Se myös pysyy toistaiseksi fantasiana. En tule koskaan sanomaan ei koskaan, koska koskaan ei tiedä mitä tuleman pitää. Mutta nyt voin sanoa, että neljän kaverin jotka eivät halua olla keskenään, jotka eivät halua hengailla yhdessä eivätkä halua olla samalla lavalla… se ei olisi reilua.”

Cazaresin mukaan hän ja Bell yrittivät koota vanhan jengin kasaan useita vuosia sitten, mutta Olde Wolbers ja Herrera tyrmäsivät yrityksen alkuunsa.

”Me oikeasti yritimme istua alas ja sovitella asioita, yrittää saada bändin kasaan”, mies sanoo. ”Minä ja Burton yritimme tarjota noille kavereille mahdollisuutta palata, mutta heidän vaatimuksensa olivat aivan mielettömän typeriä; se oli niin korkea että kukaan ei olisi hyötynyt siitä. Niinpä se idea hylättiin vuonna 2015 — kuusi vuotta sitten.”

Fear Factory hajosi vuonna 2002, mutta bändi kokosi rivinsä uudelleen vielä saman vuoden aikana ilman Cazaresia, Olde Wolbersin tarttuessa kitaran varteen ja Byron Stroudin vastatessa basistin velvollisuuksista. Cazares palasi yhtyeeseen vuonna 2009.