Von Hertzen Brothers uuden alun äärellä – Uusi levy sai julkaisupäivän, kuuntele tuore single The Arsonist

"Koimme välttämättömäksi hajoittaa kaiken rakentamamme ja aloittaa alusta."
18.9.2017 09:54

Von Hertzen Brothers julkaisee 3. marraskuuta seitsemännen studioalbuminsa War Is Over, jonka ensimmäiseksi singlejulkaisuksi on irroitettu kappale The Arsonist. Kie Von Hertzen sanoo levyn olevan veljeskolmikolle erään aikakauden loppu ja uuden alku.

”Olimme tehneet hommia kymmenen vuotta samalla tiimillä. Nyt kaikki yhteistyökumppanit vaihtuivat, mukaan lukien bändi. Koimme välttämättömäksi hajoittaa kaiken rakentamamme ja aloittaa alusta. Tutkia, onko intohimomme musiikkiin ja yhtyeeseen yhä tallella. Päätimme reilu vuosi sitten jäädä määrittelemättömän mittaiselle tauolle, mutta huomasimmekin aloittaneemme kirjoittamaan uusia kappaleita, joita yllättäen tuntuikin syntyvän kiihkeästi”, Kie toteaa.

Levyn äänityksistä ja miksauksesta vastaa aiemminkin bändin kanssa työskennellyt Tommi Vainikainen ja yhtye on tuottanut ja soittanut rumpuja lukuun ottamatta uuden albumin itse. Yhdellä kappaleella kuullaan vierailevana kosketinsoittajana HIM-yhtyeestä tuttua Janne ”Burton” Puurtista ja rumpaliksi pestattiin Approach-levylläkin (2006) soittanut Sami Kuoppamäki.

”Lähtökohtanamme on ollut tehdä tähän astisista levyistämme musiikillisesti kunnianhimoisin, ja siksi tarvitsimme parhaan mahdollisen rumpalin. Mikko Kaakkuriniemen jättämät saappaat olivat isot, mutta tiesimme kaikki kuka niiden täyttäjän pitäisi olla. Olimme suunnattoman innoissamme Samin lähdettyä mukaan. Tuntuu kuin olisimme saaneet takaisin hetken kadoksissa olleen neljännen veljeksen”, iloitsee Mikko Von Hertzen.

Yhtye lähtee uuden levyn myötä loppuvuodesta myös Suomen-kiertueelle, joka alkaa 24. marraskuuta Turun Gongista. Katso tarkemmat päivämäärät ja keikkapaikat täältä.

Lisää luettavaa