Vuonna 1984 perustettu The Quireboys erotti laulajansa – bändissä ei ole enää yhtään alkuperäisjäsentä

30.3.2022 14:36

The Quireboys on saavuttanut sen pisteen, jossa yleisön mieleen tulee väkisinkin kaikenlaisia perimmäisiä kysymyksiä olemassaolosta ja identiteetistä. Yhtye nimittäin erotti laulajansa Jonathan ”Spike” Grayn, joka oli myös se kaveri, joka perusti yhtyeen vuonna 1984 yhdessä kitaristi Guy Baileyn kanssa. Näin orkesterissa ei vaikuta enää yhtään alkuperäisjäsentä. Aiheesta kertoo muun muassa Classic Rock.

Bändi ilmoitti asiasta varsin ytimekkäällä viestillä. Yhtye jakoi vain päivitetyn version promokuvastaan ja sen ohessa tekstin: ”The Quireboys on lopettanut yhteistyönsä Spiken kanssa ja jatkaa viisihenkisenä kaikkien muiden jäsenten voimin.”

Spike oli omassa tiedoksiannossaan runsassanaisempi. ”Haluan vain selventää sen verran, että olen saanut kolmelta MINUN yhtyeeni jäseneltä kirjeen, jossa kerrotaan, ettei palveluksiani enää tarvita”, Spike kirjoittaa.

”Julkaisen virallisen tiedotteen pian, mutta juuri nyt haluan esittää vilpittömän anteeksipyynnön kaikille teille ja kiittää sydämellisesti kaikkia fanejani, jotka ovat tukeneet minua tämän vaikean tilanteen keskellä. Olen tuntenut monet teistä jo vuosien ajan ja pidän teitä ystävinäni. Kiitos rakkaudestanne ja tuestanne, voitte olla varmoja että tapaan teidän baarissa hyvin pian.”

Quireboys esiintyi jo 1980-luvulla muun muassa Andy McCoyn kiertuekaverina. 1980–90-lukujen taitteessa yhtye nähtiin muun muassa Guns N’ Rosesin, The Rolling Stonesin ja Iggy Popin lämmittelijänä. Bändin debyyttilevy A Bit of What You Fancy (1990) myi Briteissä kultaa, mutta sen jälkeen kaupallista menestystä ei liiemmin ole tullut. Yhtyeen viimeisin albumi Amazing Disgrace julkaistiin vuonna 2019.

Bändin miehistö on muuttunut vuosien mittaan moneen otteeseen. Yhtyeen entisiin jäseniin kuuluvat muun muassa Ginger Wildheart, Dogs D’Amourin Paul Hornby ja King Crimsonissa 1970-luvun alussa soittanut Ian Wallace. Bändin nykymiehistöstä kitaristi-laulaja Guy Griffin littyi bändiin vuonna 1989, kosketinsoittaja Keith Weir vuonna 2001, kitaristi Paul Guerin vuonna 2004, rumpali Pip Mailing vuonna 2004 ja basisti Nick Mailing vuonna 2014.

Lisää luettavaa