W.A.S.P.-keulahahmo kertoi syyn Oulun-keikan äkilliselle peruuntumiselle

Blackie Lawlessia vaivaa paha välilevyn pullistuma.
19.4.2023 10:14

Parhaillaan Euroopan-kiertueella olevan W.A.S.P.-yhtyeen oli tarkoitus soittaa viime viikolla kolme keikkaa Suomessa. Kaksi ensimmäistä, 13.4. Tampereella ja 14.4. Helsingissä toteutuivat suunnitellusti, mutta esiintyminen Oulussa 15.4. peruttiin äkillisesti keikkapäivän aamuna ilman sen kummempia selityksiä. Yhtyeen laulaja-kitaristi Blackie Lawless on nyt julkaissut pitkän selonteon, jossa tämä kertoo kärsivänsä kivuliaasta välilevyn pullistumista ja taistelevansa kiertueen läpi epiduraalien voimalla.

”Minulle annettiin kaksi epiduraalia, joiden jälken matkustin Tampereelle seuraavalle keikalle. En ollut viikkoihin tuntenut oloani niin hyväksi kuin silloin ja vedin keikan läpi juoksennellen ympäriinsä, mikkitelineessä kiipeillen ja tehden kaikkea sitä, mitä nyt yleensäkin show’hun kuuluu. Se tuntui mahtavalta! Mutta noin tunti keikan jälkeen en pysynyt enää jaloillani. Otin yhteyttä lääkäriini Berliinissä ja ilmeisesti olin kumonnut epiduraalien vaikutuksen. Minun oli käsketty ottaa rauhallisesti keikalla ja niin luulin tehneenikin. Ilmeisesti en sitten tarpeeksi”, Lawless kertoo.

”Sain vahvoja steroideja suun kautta ja niiden avulla vedin Helsingin-keikan läpi. Mutta aamuviideltä olin koneessa matkalla Berliiniin, sain kolme epiduraalia yhdeltätoista ja kolmelta olin taas koneella matkalla Ruotsiin.”

Lawless sanoo kiertueeseen liittyvän myös pandemiasta johtuvia logistisia ongelmia, jotka vaivaavat tällä hetkellä kaikkia Euroopassa kiertäviä bändejä. Hän kuitenkin vakuuttaa, että käynnissä oleva kiertue vedetään läpi kaikista haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta.

”Olen soturi ja ylpeä sellainen.”

Lue Lawlessin koko reportaasi tästä.

Lisää luettavaa