White power -kohu sai Sebastian Bachin muuttamaan mielipiteensä Panterasta – ”Heillä oli älykkäitä lyriikoita, tai niin ainakin ajattelin silloin”

Skid Row -nokkamiehenä parhaiten tunnettu Sebastian Bach kertoo pitäneensä ennen Panteran lyriikoita hyvin älykkäinä. Phil Anselmon viimevuotinen white power -kohu sai miehen kuitenkin toisiin aatoksiin.

Talk Is Jericho -podcastissa vieraillut Bach muistelee soolobändinsä, Panteran ja Anthraxin yhteiskiertuetta vuodelta 1997. Tuohon aikaan fyysisesti hyvässä kunnossa ollut Anselmo esiintyi keikoilla joka ilta ilman paitaa ja herätti olemuksellaan sekä sanoituksillaan Bachin kunnioituksen.

– Hän oli revitty, hän oli kuin jumala – hän näytti [Henry] Rollinsilta. Hän välitti silloin ulkonäöstään. En väitä etteikö hän välittäisi enää siitä, mutta ei hän nykyään välitä. Silloin hän oli keulakuva, hän näytti upealta ja uhkaavalta lavalla, Bach kuvailee entistä mielikuvaansa Anselmosta.

Bachin mielestä Panteralla oli mahtavia kappaleita ja tuohon aikaan he olivat tappavan energisiä lavalla. Hänen mukaansa Pantera oli ainutlaatuinen yhtye: he kuulostivat Slayerin ja ZZ Topin risteytykseltä, jossa oli hitusen Van Halenilta omaksuttua hauskanpitoa. Bach myös piti Panteran lyriikoista, mutta on Anselmon white power -kohun myötä alkanut epäilemään niiden mahdollisesti piilotettuja merkityksiä.

– Heillä oli erittäin älykkäitä lyriikoita, tai niin ainakin ajattelin silloin. Nyt kun Philin ympärillä tapahtui se jupakka, en ole enää varma tarkoittivatko ne lyriikat jotain mitä en edes ymmärtänyt. Se häiritsee minua pahasti ja vihaan sen ajattelemista – mutta se ei ole ollenkaan minun asiani, Bach kertoo podcastissa.

Tammikuussa 2016 Phil Anselmo aiheutti valtavan kohun nostamalla kätensä natsitervehdykseen ja huutamalla white poweria Dimebag Darrellin muistolle järjestetyssä Dimebash-konsertissa. Anselmon temppu ja sitä seuranneet selitykset eivät saaneet osakseen ymmärrystä metallipiireiltä. Myös Bach tuomitsi Anselmon natsitervehdyksen twiittaamalla pitävänsä white poweria sanovia ja heidän kanssaan samaa mieltä olevia ihmisiä nynnyinä – joskin muotoili mielipiteensä hieman vahvemmin.