Wigwamin juhlakiertueelle mainio ja toivottu vahvistus: Jim Pembroke mukaan juhlimaan 50-vuotista historiaa

Jim Pembroke viimeiseksi jääneen soololevynsä kansikuvassa.

Wigwam Experience –kokoonpano muuttui ihka oikeaksi Wigwam-yhtyeen juhlakokoonpanoksi!

Taannoin ilmoitettu Wigwam Experience -konserttisalikiertue on juuri saamamme tiedon mukaan vahvistunut legendaarisella solisti/kosketinsoittaja/säveltäjä Jim Pembrokella. Tämä muuttaa asetelmaa niin, että kyseessä ei enää ole yhtyeen entisistä jäsenistä koostuva Wigwam Experience -kokoonpano, vaan ehta Wigwamin 50-vuotisjuhlakokoonpano, sillä Kansasissa tällä hetkellä asuva Jim Pembroke tuo mukanaan tärkeän osan yhtyeen historiaa.

”Emme halunneet käyttää kiertueen yhteydessä pelkkää Wigwam-nimeä vielä, kun Jim ei ollut vahvistanut mukanaoloaan. Nyt voimme kuitenkin puhua Wigwamin 50-vuotisjuhlakokoonpanosta, joka on kasattu vain ja ainoastaan tätä kiertuetta varten”, Pekka ”Rekku” Rechardt ja Jukka Gustavson kertovat.

Juhlakonsertteja koetaan syksyllä Helsingin Kulttuuritalossa, Tampere-talossa sekä Turun Logomossa. Konserttien kokoonpano koostuu Wigwamin entisistä jäsenistä ja legendaarisista muusikoista kuten Pembroke, Gustavson, Rechardt, Esa Kotilainen, Pave Maijanen ja Jan Noponen. Kiertueella esiintyy myös vierailevia Wigwam-taustan jakavia huippumuusikoita kuten Pedro Hietanen ja Mikko Rintanen. 50-vuotisjuhlakiertueen liput ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

Juhlavuoden kunniaksi Svart Records julkaisee myös paljon Wigwamiin liittyviä herkkuja uusina vinyylipainoksina. Tänä vuonna on saatu jo Pembroken soololevyjä, Wigwamin 7″-vinyyliboksi sekä Dark Album, joka sisältää myös albumin alkuperäisen version. Seuraavaksi vuorossa ovat tupla-lp-julkaisut Nuclear Nightclubista ja Lucky Golden Stripes And Starposesta. Syksyllä vuorossa ovat Wigwamin 90-luvun albumit.

Wigwam Experience -keikat:
28.9. Kulttuuritalo, Helsinki
29.9. Tampere-talo, Tampere
6.10. Logomo, Turku