Woodstock haki uutta tapahtumapaikkaa, hakemus hylättiin – Järjestäjien mukaan ”tietyt poliittiset voimat” yrittävät estää festivaalin

Woodstockin 50-vuotisjuhlafestariin on aikaa enää muutamia viikkoja.

Ensimmäisestä Woodstock-festivaalista tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi on jo pitkään ollut suunnitteilla uusi rauhan ja rakkauden festivaali, mutta tapahtuman varrella on ollut jos jonkinmoista estettä ja haastetta. Ensin päärahoittaja vetäytyi koko projektista, sitten irtisanoutuivat myös tapahtumapaikkana toiminut Watkins Glen -moottoriurheilurata sekä muun muassa leirinnästä ja matkajärjestelyistä vastannut tuotantoyhtiö.

Woodstock-organisaatio jatkoi kuitenkin sinnikkäästi uuden tapahtumapaikan metsästämistä ja kävi jo neuvotteluja Oneidan piirikunnassa sijaitsevan Vernon Downs -raviradan kanssa festivaalien isännöimisestä. Tässäkin asiassa tuli kuitenkin lisää takapakkia, kun Oneidan piirikunnan päättävä elin ei hyväksynyt lupahakemusta.

Oneidan piirikunnan päämies Anthony Picente Jr. kertoi Variety-lehdelle Woodstock-organisaation jättäneen hakemuksensa reilusti standardien mukaisen 120 päivän varoajan jälkeen eikä monia muitakaan piirikunnan vaatimuksia pystytty täyttämään. Picente Jr. kuvailee koko tapausta ”kaaokseksi.”

”Alkujaan heidän oli tarkoitus pitää kolmepäiväinen festivaali, mutta sitten he sanoivatkin sen olevan kolme yhden päivän tapahtumaa – mutta kaikki 65 000 ihmistä jäisivät alueelle jokaisen päivän päätteeksi”, Picente Jr. toteaa.

Woodstock 50 -festivaalien on tarkoitus toteutua 16.-18. elokuuta eli jo viiden viikon kuluttua. Picente Jr. toteaa, ettei näin valtavan tapahtuman järjestäminen niin lyhyessä ajassa vain ole mahdollista – tai on ainakin äärimmäisen epätodennäköistä. Picente Jr. myös lisää, ettei halua tapahtuman päättyvän samalla tavalla kuin vuoden 1999 surullisenkuuluisa Woodstock.

”Jos meillä olisi ollut vuosi tai 16 kuukautta aikaa suunnitella, olisimme voineet toteuttaa sen. Mutta kolmesta kuuteen viikkoa on lähes mahdoton aika yleisen turvallisuuden näkökulmasta. Olin paikalla vuonna 1999 ja tilanne on pitkälti sama, vaikka jotkut nimet ovatkin vaihtuneet.”

Woodstockin edustaja kommentoi piirikunnan päätöstä Varietylle ja heidän mielestään kyse on poliittisesta sabotoinnista. Järjestäjät aikovatkin valittaa piirikunnan päätöksestä.

”Uskomme, että tietyt poliittiset voimat ovat festivaalin henkiinherättämistä vastaan. Paikallisten lähteiden mukaan Woodstockin hakemuksessa oli puutteita, mutta se ei pidä paikkaansa. Vernonin kaupunki pyysi Woodstock 50:n järjestäjiä toimittamaan lääkintä-, turvallisuus- ja liikennesuunnitelmat viime sunnuntaihin mennessä, mikä myös tehtiin. Tapahtumapaikka on valittuna, rahoitus turvattu ja monet artistit tukevat tapahtumaa, joten järjestäjät toivovat vetoomuksensa ja hakemuksensa menevän läpi ilman poliittista väliintuloa”, Woodstockin edustaja tiedottaa.