Woodstockin järjestäjältä tulikivenkatkuinen viesti tapahtumasta vetäytyneelle rahoittajalle: ”Me emme luovuta!”

Michael Lang vakuuttaa festivaalin toteutuvan rahoittajan perääntymisestä huolimatta.

Kuten ensimmäinen Woodstock vuonna 1969, ei tänä vuonna suunniteltu juhlafestivaalikaan toteudu ilman vastoinkäymisiä ja haasteita. Elokuussa järjestettävän jättitapahtuman päärahoittaja Dentsu Aegis Network vetäytyi hankkeesta ja tiedotti jo koko festivaalin peruuntumisesta. Järjestäjätaho kiirehti kuitenkin vakuuttamaan, että festivaali toteutuu suunnitelmien mukaan rahoittajan kommenteista huolimatta.

Woodstock 50:n pääorganisaattori Michael Lang, joka on myös yksi alkuperäisen Woodstockin perustajista, julkaisi myöhemmin tulikivenkatkuisen viestin, jossa tämä moitti Dentsu Aegisia asian hoitamisesta ja vakuutti, ettei tämä takaisku tule estämään juhlafestivaalin järjestämistä.

”Näyttää siltä, että historia tavallaan toistaa itseään. Heinäkuussa 1969 menetimme tapahtumapaikkamme Walkillissä kuukautta ennen festivaalia, mutta onnistuimme siirtymään Betheliin. Woodstock toteutuisi hinnalla millä hyvänsä! Tällä kertaa uusi kotikaupunkimme ja New Yorkin osavaltio ovat olleet mahtavia ja naapurusto on ottanut meidät vastaan avoimin ovin”, Lang kirjoittaa.

”Mutta eilen rahoituskumppanimme päätti vetäytyä ja ilmoitti meille, että he peruuttavat festivaalin. Samaan aikaan he julkaisivat myös tiedotteensa. Emme vieläkään ymmärrä, miksi he yrittävät estää tapahtumaa toteutumasta sabotoimalla sitä tällä tavalla. On eri asia päättää, että on parempi jatkaa matkaa, mutta on kokonaan toinen juttu yrittää sulkea meiltä ovi kokonaan.”

”En voinut olla elämättä niitä 50 vuoden takaisia hetkiä uudelleen. Se oli kuin déjà vu. Mutta aktivismin ja kestävyyden periaatteiden tukeminen on liian tärkeää, emmekä anna lyhytnäköisten kumppanien johtaa meitä harhaan. Jatkamme työtämme yhdessä New Yorkin osavaltion, Schuylerin maakunnan ja muiden yhteistyökumppanien kanssa pitääksemme asiat raiteilla.”

”Woodstock ei koskaan kuulunut Dentsulle, joten heillä ei ole oikeutta perua sitä. Woodstock kuuluu ja tulee aina kuulumaankin kansalle. Me emme luovuta! Woodstock 50 tulee toteutumaan ja meillä tulee olemaan hauskaa”, Lang kuittaa.