30 miljoonaa levyä myyneestä japanilaisbändistä kertova dokumentti saapuu Suomen teattereihin

X Japan -yhtyeestä ja Yoshikista kertova We Are X -dokumentti esitetään samaan aikaan kolmessa kaupungissa.
25.9.2017 13:40

Useilla leffafestareilla tunnustuksia kerännyt We Are X -dokumentti esitetään myös Suomen elokuvateattereissa. Kotimaassaan Japanissa 1990-luvun alussa käsittämättömään suosioon nousseen X Japan -yhtyeen tarina esitetään Finnkinon teattereissa Helsingissä, Turussa ja Tampereella 18.10. klo 20. Helsingin näytökseen vieraaksi saapuu yhtyeen johtohahmo Yoshiki.

Yli 30 miljoonaa albumia myynyt ja 55 000 ihmistä vetävän Tokyo Dome -stadionin 18 kertaa loppuunmyynyt X Japan julkaisi aktiivivuosinaan 1982–1997 viisi pitkäsoittoa. Yhtye palasi konserttilavoille 10 vuotta sitten. Kotimaansa markkinoiden valloittamisen jälkeen kansainväliselle uralle pyrkivän X Japanin lisäksi dokumentti keskittyy rumpali Yoshikiin, joka on maassaan supertähti ja tyyli-ikoni. Dokumentissa X Japania ylistävät muun muassa Gene Simmons ja Marilyn Manson.

Elokuvan on ohjannut palkittu Stephen Kijak (Stones in Exile, Scott Walker: 30 Century Man) ja tuotantoyhtiö on sama kuin palkitulla Searching For Sugar Man -elokuvalla.

Lisää luettavaa