Yarin 60-vuotiskeikoilla kuullaan Se-biisejä äärimmäisen kovalla kokoonpanolla

Yarin yhteistyö Tuntemattoman Numeron kanssa loppui, mutta uusikin bändi vaikuttaa vähintäänkin lupaavalta!

Yari

1980-luvun uuden aallon kirkkaimpaan kärkeen kuuluneen Se-yhtyeen nokkamies, ja sittemmin monipuolisen soolouran tehnyt Yari (Jari Knuutinen) täyttää marraskuun alussa 60 vuotta. Sitä juhlistaakseen mies soittaa lokakuun lopussa kaksi keikkaa uudella Yari & Pitkät Jäähyväiset -yhtyeellään.

Helsingin Savoyssa ja Tampere-talolla nähdäänkin erittäin vakuuttava kokoonpano: koskettimissa Risto Ylihärsilä (Risto), rummuissa Tero Kling (muun muassa Kauko Röyhkä) sekä aikoinaan jo Nights Of Iguanassa yhdessä soittaneet kitaristi Puka Oinonen ja basisti Dile Kolanen.

Keikoilla kuullaan musiikkia Yarin koko uran varrelta. Ohjelmistossa on siis tuttuja Se-biisejä, harvinaisia tai julkaisemattomiakin kappaleita, elokuvamusiikkia sekä uusia, toistaiseksi julkaisemattomia kappaleita. Keikoille on lupailtu myös joukkoa yllätysvieraita, ja molempiin konserttiin on luvassa eri vieraat ja samalla osittain erilainen ohjelmisto.

Alkuvuodesta Yari hurmasi yleisöjä ympäri Suomen esittämällä Se-biisejä Litku Klemetin Tuntematon Numero -yhtyeen kanssa. Heillä oli suunnitteilla yhteislevytyskin, mutta lopulta yhteistyö kariutui osapuolten liian täysiin kalentereihin.

Tänä syksynä julkaistaan Se-yhtyeen Singlet-kokoelma (1997) tuplavinyylipainoksena ja ensi vuonna on Yarilta tulossa myös uusi levy.

Yari & Pitkät Jäähyväiset

To 26.10.2017 Savoy-teatteri, Helsinki
La 28.10.2017 Tampere-talo