Yhden miehen pitkä pudotus pohjalle – 2000-luvun alussa miljoonia myytyjä levyjä, nyt käsirautoihin kesken keikan

9.5.2016 10:18

Ulkomaisten musiikkiblogien uutisvirtaa seuratessa tulee pohtineeksi kaikenlaista. Kuten nyt, että kylläpä sitä rockmuusikko voikin päästä rivakaa vauhtia alamäkeen, jos asiat alkavat mennä kunnolla päin prinkalaa.

Katsokaa vaikka Puddle of Muddin laulajaa Wes Scantlinia. Fred Durstin aikanaan löytämän yhtyeen johtaja nautti nu metalin kultavuosina maineesta ja mammonasta – Puddle of Muddin toinen albumi Come Clean (2001) myi yli viisi miljoonaa kopiota – mutta tämän vuoden aikana esiin pulpahtaneet uutiset ovat kertoneet karua kieltä Scantlinin nykytilasta.

Maaliskuun lopulla uutisoitiin, miten koko muu yhtye marssi pois lavalta kesken keikan vastalauseena laulajansa sekavalle käytökselle. Seuraavaksi tuli tieto, että Scantlin pidätettiin poliisin rynnäköityä hänen kotiinsa. Scantlinista oli tehty pidätysmääräys, kun tämä oli hajottanut vanhaa asuntoaan ja jättänyt saapumatta jupakan oikeusistuntoon.

Nyt Rockfeed-sivusto uutisoi, että kaiken kukkuraksi Scantlin lyötiin käsirautoihin ja kiidätettiin putkaan kesken oman keikkansa Hermosa Beachin kaupungissa Kaliforniassa. Scantlin oli jättänyt edelleen saapumatta oikeuden eteen sovittuna ajankohtana, ja tästä hyvästä tuomari nosti hänen takuusummansa 250 000 dollariin, mikä lienee tässä maailmanajassa liikaa Scantlinin kaltaiselle haalenneelle tähdelle. Kaveria ei siis varmaan nähdä vapaalla jalalla hetkeen aikaan.

Surullista nähtävää tällainen. Scantlinin alamäki näyttää ulospäin sen verran rajulta, että vähän hirvittää, mitä tien päässä lopulta häämöttää. Toivottavasti kaveri saisi asiansa kuntoon vaikka sitten vankilan kautta, jos ei muuten.

Lisää luettavaa