Yhteistyöstään David Bowien kanssa tunnetuksi tullut kitaristi John Hutchinson on kuollut

Saku Schildt

Hutchinson oli mukana kolmessa eri kokoonpanossa Bowien kanssa.

David Bowien kanssa yhteistyötä tämän uran alkuvaiheessa tehnyt muusikko ja kitaristi John Hutchinson menehtyi sunnuntaina 25. heinäkuuta pitkän sairauden uuvuttamana. Asiasta kerrottiin Bowien virallisissa some-kanavissa.

Jazzkitaristi John ”Hutch” Hutchinson aloitti musiikkiuransa 1960-luvulla The Tennesseans- ja The Dave Kirby Five -yhtyeissä sekä tekemällä akustisia soolokeikkoja. Hutchinson asui myös hetken Göteborgissa ja oli mukana suositussa The Apaches -yhtyeessä. Vuonna 1966 hän palasi Englantiin ja soitti David Bowien taustalla The Buzz -yhtyeen kanssa. Bowie ja Hutchinson ystävystyivät ja alkoivat tehdä myöhemmin kappaleita yhdessä – tänä aikana syntyi muun muassa Space Oddity, jonka demon kaksikko äänitti vuonna 1969. Demoversio oli mukana samana vuonna tehdyllä, mutta vasta vuonna 1984 päivänvalon nähneellä Love You till Tuesday -promootioelokuvan soundtrackilla ja se julkaistiin myöhemmin David Bowie -levyn vuoden 2009 uusintapainoksen bonuksena.

Hutchinsonin ja Bowien tiet erkanivat, kunnes vuonna 1973 Bowie kutsui kitaristin mukaan Aladdin Sane -albuminsa kiertueelle. Hutchinson soitti 12-kielistä kitaraa Bowien Spiders From Mars -taustayhtyeessä näiden kiertäessä Yhdysvalloissa, Japanissa ja Isossa-Britanniassa. Hutchinson on myös mukana Ziggy Stardust And The Spiders From Mars -dokumentti- ja konserttielokuvassa.

Spiders From Marsin hajottua Hutchinson jatkoi soolokeikkojen tekemistä ja soitti myös perustamassaan Hutch And It’s Easy -yhtyeessä. Hutchinson oli myös mukana American Echoes -yhtyeessä, jonka Ooh Las Vegas -singlestä tuli pieni hitti vuonna 1979.

1980-luvusta eteenpäin Hutchinson työskenteli öljyteollisuudessa soittaen silloin tällöin keikkoja jazzorkesterinsa kanssa. Vuonna 2014 hän julkaisi muistelmateoksen Bowie & Hutch.