Yle: Oikeus hylkäsi Lauri Tähkää vastaan nostetun syytteen seksuaalirikoksesta

27.10.2023 13:42

Jarkko Suota alias Lauri Tähkää vastaan nostettu seksuaalirikossyyte on hylätty Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa, kertoo Yle. Oikeuden mukaan Tähkä ei syyllistynyt seksuaaliseen tekoon pakottamiseen.

Tapauksen julkisessa selosteessa mainitaan, että Tähkän syyllisyydestä jäi varteenotettava epäily. Tapauksen kaksi tuomaria äänestivät ratkaisusta, ja äänet menivät tasan. Tällöin lievempi mielipide voitti.

Asianomistajan mukaan Tähkä pakotti hänet suutelemisen ja koskettelun kaltaisiin seksuaalisiin tekoihin, kuten suutelemiseen ja kosketteluun. Pakottamisesta seksuaaliseen tekoon voidaan tuomita enintään kolme vuotta vankeutta. Rikosnimikeellä tarkoitetaan muunlaiseen seksuaaliseen tekoon kuin sukupuoliyhteyteen pakottamista väkivalloin tai uhkaamalla.

Tapauksen keskiössä ollut teko tapahtui Hämeenlinnassa 28.10.2022. Oikeus määräsi tapauksen käsittelyn kokonaan salaiseksi, joten syytteen sisältö ei ole julkinen. Syyttäjä vaati muusikolle vähintään kahdeksan kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Lisää luettavaa