Yleisö oli ihmeissään, kun Volbeat lopetti keikkansa yhteen kappaleeseen – myöhemmin tarjottu selitys ei kaikkia vakuuttanut

5.10.2019 19:02

Tanskalais-amerikkalainen Volbeat hämmensi fanejaan Pohjois-Irlannin Belfastissa viime torstaina. Orkesteri kapusi sovitusti Ulster Hallin lavalle esiintymään, mutta lopetti keikkansa käytännössä yhteen kappaleeseen.

Raporttien mukaan yhtye yritti kahteenkin eri otteeseen polkaista Pelvis on Fire -singlejulkaisuaan käyntiin, mutta heitti lopulta pillit pussiin ja marssi pois lavalta ilman selityksiä. Hetken päästä konsertti ilmoitettiinkin sitten peruutetuksi.

Yhtye julkaisi myöhemmin tynkäkeikkaansa koskevan lausunnon, jossa vedottiin laulaja-kitaristi Michael Poulsenin ääneen ja teknisiin ongelmiin.

”Kuten monet teistä jo tietävätkin, Michaelilla on ollut ongelmia kurkkunsa kanssa ja törmäsimme lavalla useisiin teknisiin ongelmiin, jotka estivät bändin jäseniä kuulemasta toisiaan”, tiedotteessa kirjoitetaan. ”Vaikka hänen äänensä onkin suurimmaksi osaksi palannut, keikan soittaminen tuolla tavoin olisi riskeerannut hänen äänensä uudelleen ja johtanut useampiin peruutuksiin. Olemme todella harmissamme ettemme voinut esiintyä teille tänään, mutta järjestämme korvaavan keikan mahdollisimman pian.”

Yleisön keskuudessa tapa, jolla peruutus tehtiin, ei herättänyt hurraa-huutoja. Lisäksi monet olivat hämmentyneitä siitä, miksi lämmittelijöinä toimineet Baroness ja Danko Jones onnistuivat esiintymään teknisistä ongelmista huolimatta.

”Mikäli hänellä oli ongelmia kurkkunsa kanssa, hän olisi voinut perua keikan jo eilen tai tulla edes itse pahoittelemaan tilannetta, tai edes joku bändistä olisi voinut selittää mistä oli kyse”, Eräskin Twitter-käyttäjä kirjoittaa. ”Seisoimme siellä ylimääräiset puoli tuntia ilman tietoa siitä, mitä oli meneillään.”

”Mikäli kyse olisi ollut teknisistä ongelmista, ne olisi huomattu soundchekissä”, komppaa toinen. ”Kuinka Baroness ja Danko Jones pystyivät esiintymään? Danko Jones hoiti homman tyylillä… todella hyvin. Todella pettynyt siihen, ettei Volbeat selittänyt tilannetta suoraan keikalla.”

Lisää katsojien tunnelmia voit lukea alta.

Volbeat saapuu esiintymään Helsingin Hartwall Arenalle keskiviikkona 27. marraskuuta. Soundi on Volbeat-konsertin virallinen yhteistyökumppani.

Lisää luettavaa