Yliannostuksen vuoksi sairaalahoitoon joutunut räppäri DMX, 50, on kuollut

Gennadiy Kravchenko / Alamy / AOP

Viikko sitten sairaalahoitoon yliannostuksen aiheuttaneen sydänkohtauksen takia joutunut räppäri DMX, oikealta nimeltään Earl Simmons, on kuollut. Asiasta uutisoi muiden muassa Billboard. Simmons oli kuollessaan 50-vuotias.

”Olemme syvästi suruissamme joutuessamme ilmoittamaan, että rakastamamme DMX, syntymänimeltään Earl Simmons, menehtyi 50-vuotiaana White Plains -sairaalassa perheensä ympäröimänä. Häntä oli pidetty hengityskoneessa muutamat viime päivät. Earl oli soturi ja taisteli loppuun asti”, räppärin perhe kirjoittaa lausunnossaan. ”Hän rakasti perhettään koko sydämestään ja vaalimme aikaa jonka vietimme hänen kanssaan. Earlin musiikki inspiroi lukemattomia faneja ympäri maailmaa ja hänen ikoninen perintönsä elää ikuisesti.”

DMX löi itsensä läpi 1990-luvun lopussa heti debyyttialbumillaan It’s Dark and Hell Is Hot. Miehen menestynein albumi on puolestaan vuonna 1999 julkaistu …And Then There Was X. Musiikin ohella DMX näytteli useissa elokuvissa, kuten Belly, Romeon on kuoltava, Exit Wounds, Kehdosta Hautaan ja Last Hour.

Urallaan 5 Billboardin albumilistan ykköspaikalle ponnahtanutta levyä julkaissut räppäri kamppaili vuosia päihdeongelmien kanssa. Hän oli katkaisuhoidossa tiettävästi viimeksi vuonna 2019.