Yngwie Malmsteen yritti kuristaa minut, sanoo entinen bänditoveri: ”Hän tunki peukalonsa syvälle kurkkuuni”

1.7.2021 09:32

Maineikas brittilaulaja Graham Bonnet vieraili hiljattain MisplacedStraws-sivuston haastattelussa muistelemassa vanhoja Alcatrazz-aikoja. Tämä vuosina 1983–87 suuruusvuosiaan elänyt yhtye oli huomionarvoinen muun muassa siksi, että se toimi sekä Yngwie Malmsteenin että Steve Vain ponnahduslautana suosioon, ja olipa siinä muitakin kovia muusikoita mukana. Jos joskus tule vastaan musavisakysymys, että missä bändissä Yngwie Malmsteen ja Iron Maidenin alkulevyjen rumpali Clive Burr ovat hetken soittaneet yhdessä, niin tässä on vastaus!

Malmsteen nousikin Bonnetin haastattelussa puheenaiheeksi, mutta varsin ikävällä tavalla. Bonnet muistelee, ettei kitaristin kanssa työskentelemisestä tullut mitään, koska ”siitä nuoresta kundista kasvoi hirviö”. Kaikki kulminoitui siihen, että Malmsteen hyökkäsi vuonna 1984 Bonnetin kimppuun lavan takana.

”Yhtenä iltana kävelin pois lavalta, kun oli hänen kitarasoolonsa aika. Kompastuin vahingossa hänen piuhaansa ja vedin sen pois vahvistimesta. Hän luuli, että tein niin tahallani”, Bonnet muistelee.

”Menin keikkabussiin ja juttelin siinä kuskin kanssa, kun Yngwie ryntäsi paikalle. Hän tarttui saman tien molemmin käsin kaulaani ja tunki peukalonsa syvälle kurkkuuni. Hän sanoi, että senkin kusipää, vedit piuhan irti kesken sooloni. Minä yritin kysyä, että mitä hän oikein horisi. En ymmärtänyt yhtään, mitä olin tehnyt.”

”Yngwie käytännössä yritti kostoksi tuhota lauluääneni. Hän oikeasti painoi peukalonsa syvälle. Tunsin tukehtuvani. Sitten yksi ystäväni kiertueporukastamme nappasi hänen päänsä kainaloonsa ja sanoi, että ’jos kosket Grahamiin vielä, murran vittu niskasi’.”

”Kun ajoimme takaisin Los Angelesiin keikalta, annoimme Yngwielle potkut. Ei noin saa tehdä, ei laulajaa saa kuristaa hengiltä. Niin lähti Yngwie bändistä.”

Melkoinen tarina! Yngwie onkin julkaisemassa uutta albumia kesän aikana, ja tällä kertaa hän hoitaa lauluhommat itse.

Lisää luettavaa