Yoko Ono valmistelemassa elokuvaa John Lennonin ja itsensä suhteesta – mukana Oscar-ehdokkaana ollut käsikirjoittaja

2.2.2017 12:47

Ron Howardin Eight Days A Week -dokumentista ei ole kerennyt kulua aikaakaan, kun Yoko Onon kerrotaan jo valmistelevan elokuvaa John Lennonin ja hänen itsensä välisestä suhteesta.

Ono toimii itse projektin toisena tuottajana yhdessä The Social Networkin ja Fifty Shades of Grey -elokuvien taustapiru Michael De Lucan kanssa, uutisoi Variety-lehti. Vielä nimeämättömän elokuvan käsikirjoittajaksi on palkattu Anthony McCarten, joka on ollut ehdokkaana Oscar-palkinnon saajaksi vuoden 2014 Stephen Hawking -elämänkertaelokuvalla Kaiken teoria. McCarten työskentelee tällä hetkellä myös Freddie Mercurysta ja Winston Churchillista kertovien elämänkertaelokuvien parissa. Soundi uutisoi Freddie Mercury -elämänkerran pääosan esittäjästä marraskuussa.

Onon ja Lennonin suhde sai alkunsa parin kohdattua lontoolaisessa Indica Gallery -taidegalleriassa vuonna 1966. Pariskunta meni naimisiin kolme vuotta myöhemmin Gibraltarilla ja Lennon ikuisti parin rakkaustarinan Beatlesin viimeiselle Britannian listaykköseksi nousseelle singlelle The Ballad of John and Yoko. Pari työskenteli yhdessä useiden musiikkiprojektien ja rauhan edistämisen parissa ennen Lennonin traagista kuolemaa joulukuun 8. päivänä vuonna 1980. Samana vuonna julkaistiin myös pariskunnan Double Fantasy -pitkäsoitto, joka jäi Lennonin viimeiseksi julkaisuksi.

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan lisätietoja elokuvan edistymisestä ja etenkin pääosan esittäjistä.

Lisää luettavaa