You can feel it all over, ainakin melkein – Helsinki Classic Festival | 9.7.2014 Kaisaniemi, Helsinki

21.7.2014 15:53

Kun vakuutusyhtiön mainoksissaan kaltoin kohteleman Don’t You Worry ’Bout A Thingin lattarirytmit lähtevät rullaamaan, sitä ei voi välttää. Ensin tekee mieli tanssia. Sitten suu leviää hymyyn. Sille ei vaan voi mitään.

Sama reaktio toistui Helsingin Kaisaniemen puistossa Stevie Wonderin keikan aikana useampaan kertaan. Higher GroundSir DukeLiving For The CitySuperstitionMaster Blaster (Jammin’)Part-Time Lover ja muutamat muut aiheuttivat samoja eleitä 9 000 hengen yleisössä läpi konserttiareenana toimineen hiekkakentän.

Wonder oli taustabändeineen parhaimmillaan maaginen, kuten hän oli Pori Jazzeilla kymmenen vuotta aiemmin. Vuonna 2004 Kirjurinluodolla soulkonkari soitti kaksijakoisen keikan, jossa hitaammat maalailukappaleet ja yleisölaulatukset saivat tunnelman lähes latistumaan, mutta klassikkohitit, kuten tuolloin keikan päättänyt huikea Another Star, nostivat tunnelman väkisin plussan puolelle.

Kaisaniemessä kävi samoin. Vaikka meno yltyi parhaimmillaan aivan mahtavaksi, yleisölaulatukset ja perkussio- ynnä muut jamitteluhetket laskivat yltyneet kierrokset alas.

Beatles-cover Day Tripper svengasi, kyllä, mutta kappaleen aikana olisi ollut mukava nähdä, kun 64-vuotias Wonder soitti harpeijia, eräänlaista kitaran ja kosketinsoittimen yhdistelmää. Lavan reunoilla ei ollut isojen konserttien tapaan screenejä, joista legendan soittotyöskentelyä olisi voinut katsoa. Coverin ujuttaminen settiin tuntui hieman oudolta, sillä miehen omasta tuotannostakin löytyy helmiä vaikka millä mitalla.

Stevie Wonder osoitti Helsingissä myös inhimillisyytensä. On faktaa, että miehen lauluääni on yksi musiikin historian hienoimpia, mutta turhan taajaan keikalla esiin nousseen balladiosaston vaisuin veto Ebony And Ivory sai särmää Wonderin naurahdellessa pitkin säkeistöjä.

Illan muista esiintyjistä Cody Chesnuttin soulshow toimi paikoin mainiosti, mutta enimmäkseen melko tasapaksusti. Kotimaisesta osastosta Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana viihdytti yleisöä mallikkaasti ja Nicole Willis & The Soul Investigators esiintyi valitettavan aikaisin ja setistä kantautui korviin vain viimeiset sävelet.

Lisää luettavaa