Youtube lanseeraa uuden musiikin suoratoistopalvelun – Julkaisupäivä ja muuta tietoa julki

Youtube

Youtube Music korvaa Google Play Musicin ja Youtube Redin.

Youtube lähtee toden teolla kilpailuun Spotifyn, Apple Musicn, Tidalin ja kumppanien kanssa lanseeraamalla oman musiikin suoratoistopalvelunsa. Youtube Music -palvelu avautuu käyttäjille tiistaina 22. toukokuuta aluksi Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa, Meksikossa sekä Etelä-Koreassa. Myöhemmin mukaan otetaan 14 muuta maata.

Youtube Musicia voi käyttää joko ilmaiseksi tai maksullisen, mainoksista vapaana premiumina. Youtube Music Premium -tili maksaa 9,99 dollaria kuukaudessa.

Googlen omistaman Youtuben uusi suoratoistopalvelu aiheuttaa myös muutoksia jo olemassa oleviin palveluihin. Google Play Musicin käyttäjät muuttuvat automaattisesti Youtube Musicin ilmaiskäyttäjiksi ja Google Play Music tullaan ennen pitkää ajamaan kokonaan alas. Tarkempaa ajankohtaa tälle ei ole vielä tiedossa.

Lisäksi mainoksista vapaa maksullinen Youtube Red, joka on tarjonnut käyttäjilleen myös eksklusiivista videomateriaalia, muuttuu Youtube Premiumiksi, jonka tilaajat saavat käyttöönsä myös Youtube Music Premiumin. Vanhat Youtube Red -tilaajat saavat Youtube Premiumin käyttöönsä entiseen hintaan 9,99$/kk, uusien käyttäjien kuukausimaksu on puolestaan 11,99$.

Asiasta uutisoi Pitchfork.