Ystävät ja kollegat muistavat Chester Benningtonia somessa – Korn-kitaristin paheksuva kommentti närkästytti

Linkin Park -laulaja löydettiin hirttäytyneenä torstaiaamuna Los Angelesissa.
21.7.2017 09:52

Maailmalle levisi eilen suru-uutinen Linkin Park -laulaja Chester Benningtonin traagisesta kuolemasta. 41-vuotias Bennington löydettiin Los Angelesissa sijaitsevasta asunnosta hirttäytyneenä. Yhtyeen toinen laulaja ja rap-osuuksista vastaava Mike Shinoda vahvisti uutisen myöhemmin Twitterin välityksellä.

Sosiaalinen media täyttyi nopeasti muusikkokollegoiden ja ystävien surunvalitteluista. Muun muassa Brian May, Lars Ulrich ja System Of A Downin Daron Malakian ottivat osaa Benningtonin läheisten suruun ja kunnioittivat laulajan muistoa. Moni myös muistutti ja kehoitti kaikkia itsetuhoisia ajatuksia omaavia rohkeasti hankkimaan apua ja puhumaan asiasta.

Korn-kitaristi Brian ”Head” Welch julkaisi myös oman surunvalittelunsa, mutta paheksui myös Benningtonin lopullista ja itsekästä ratkaisua. Head sanoo olevansa ”kyllästynyt itsemurhapaskaan” ja hämmästelee, miten tähän ratkaisuun päätyneet voivat tehdä niin omaisilleen, lapsilleen ja faneilleen.

”Olen itse kärsinyt masennuksesta/mielenhäiriöstä ja yritän olla myötätuntoinen, mutta se on vaikeaa, kun on näin suuttunut. Liika on liikaa! Lastensa, faniensa ja elämän suhteen luovuttaminen on pelkurimainen tapa lähteä”, Head kirjoittaa.

Headin tahditon avautuminen närkästytti monia ja tätä kritisoitiin loukkaavana sekä masennusta väheksyvänä. Korn-kitaristi pahoitteli myöhemmin kiihtyneessä ja tunteikkaassa tilassa kirjoittamaan tekstiä ja vakuutti, ettei hänen tarkoituksenaan ollut loukata.

”Rakastan sinua Chester. Tekosi saa minut vihaiseksi, mutta tiedän, että se olisin yhtä hyvin voinut olla minä joskus takavuosina yhden ryyppyillan päätteeksi.”

Arizonan Phoenixissa 1976 syntynyt Bennington kamppaili nuoruudesta asti päihdeongelmien ja masennuksen kanssa. Kahdesti naimisissa olleella Benningtonilla on yhteensä kuusi lasta molemmista avioliitoista.

Bennington teki itsemurhan Chris Cornellin syntymäpäivänä. Keväällä itseltään hengen riistänyt Cornell ja Bennington olivat läheiset ystävät ja tämä ottikin Soundgarden-laulajan kuoleman todella raskaasti.

RIP Good Man and True – Chester Bennington. Bri

Henkilön Brian Harold May (@brianmayforreal) jakama julkaisu

Lisää luettavaa