Zakk Wylde vertaa Panteran tribuuttikiertuehanketta Led Zeppelinin paluuseen – ”Se on kaunis juttu”

18.7.2022 23:09

Yksi epäilemättä metallimaailman puhutuimmista aiheista on viime aikoina ollut tieto Panteran paluusta keikkalavoille. Yhtye suuntaa tien päälle vuonna 2023. Laulaja Phil Anselmo ja basisti Rex Brown saavat seurakseen Black Label Society/Ozzy Osbourne -kitaristi Zakk Wylden ja Anthrax-rumpali Charlie Benanten. Melkoinen superkokoonpano siis. Monet Pantera-fanit ovat kuitenkin olleet sitä mieltä, että ei Abbottin veljeksiä, ei Panteraa.

Nyt Wylde on kommentoinut hanketta tuoreessa haastattelussaan.

”Kun Vinnie oli vielä elossa, ja kun kundit juttelivat siitä, sanoin aina että, ’totta kai, olen heti mukana'”, Wylde kertoo Danny Wimmer Presentsin haastattelussa. ”Jos te kysytte, miksi en tekisi sitä? Kunnioitan Dimeä.”

”Se olisi kuin Noel Redding ja Mitch Mitchell kysyisivät Eric Claptonilta lähtisikö hän kiertämään ja kunnioittamaan Jimiä [Hendrix]. Ericin soittais ja laulaisi Jimin kappaleita, ja juhlistaisi Jimi Hendrixiä. Hän kunnioittasi kaveriaan ja soittaisi tämän kappaleita.”

Wylde toteaa, että Pantera-tribuutti on ”kaunis juttu” ja huomauttaa, että on ottanut osaa vuotuiseen Dimebash-tapahtumaan jo vuosikaudet.

”Se on juhla Dimen suuruudelle. Se on Panteran juhlistamista – siellä juhlistetaan Vinnien ja Dimen suuruutta ja kaikkia vuoria, joita Pantera valloitti ja murskasi”, Wylde lisää.

”Se ei tietenkään ole Pantera. Pantera on nuo neljä kaveria – Phil, Rex, Dime ja Vinnie. Mutta se on kuin Zeppelin esiintyessä Jason Bonhamin kanssa. Se oli ilmiömäistä. Sanoin Jasonille, että ’jäbä, hoidit homman kotiin.’ Oli mahtavaa kuulla heidän soittavan jälleen sitä musiikkia. Olen enemmän kuin otettu ollessani osa tätä.”

Katso haastattelu alta.

Lisää luettavaa