ZZ Top -keulakuva paljastaa, mikä teki hänestä elinikäisen Prince-fanin – 12 sekuntia riitti vaikutuksen tekemiseen

28.8.2020 21:18

Princen When Doves Cry -kappaleen introna toimiva kitaratilutus kestää vain noin 12 sekuntia, mutta se oli enemmän kuin tarpeeksi tekemään kitarajumalana tunnetusta ZZ Topin Billy Gibbonsista miehen elinikäisen fanin.

”When Doves Cry oli se hetki”, Gibbons kertoo Ultimate Princen haastattelussa. ”Se alun kitarakuvio on puhdasta parhautta. Se vahvisti ihailumme Princeä kohtaan todellisena kitarasooloilijana — ja se on asia, jota ylenkatsottiin ennen kuin tuo soundi iski ääniaalloille.”

”Kaikki Princen materiaali on minulle mieleistä”, mies jatkaa. ”Syvä kunnioitus kumpuaa siitä, että hän kykenee soittamaan mitä tahansa tavalla, joka käy järkeen. Prince tiesi mitä teki ja nosti sen framille lukuisten nautittavaksi.”

Gibbonsilta kysyttiin myös, kumpaa albumia hän suosittelee uusille kuulijoille, Purple Rainia vai Sign O’ the Timesia.

”Se on huikea kaksikko”, Gibbons pohdiskelee. ”Purple on napakymppi, jota elokuvan ydinmehu ja Morris Day vain vahvistavat. Tuon elokuvan vaikutus antoi todellisen merkityksen sanontaan ’Pistetään menoksi!'”

Gibbons ja Prince tapasivat New Yorkin Tiger Barissa vuonna 2009 Rock & Roll Hall of Fame -konserttien jälkimainigeissa, ja miekkoset keskustelivat pari tuntia mistäs muustakaan kuin kitaransoitosta.

”Esiinnyimme eräänä iltana yhdessä Manhattanilla, ja myöhemmin samana iltana kokoonnuimme klubille vaihtamaan ajatuksia kaikkeen kitaroihin liittyvästä”, Gibbons muistelee. ”Prince oli aina valmis venyttämään rajoja, ja hänen kyvykkyytensä kuusikielisen kaulassa on ajatonta.”

Gibbons muisteli iltaa pian Princen kuoleman jälkeen vuonna 2016 The Washington Postille.

”Pureuduimme syvälle hänen tarkoitusperiinsä ja kiinnostukseensa sekä keskittymiseensä tekniikkaa ja soundia kohtaan”, Gibbons totesi tuolloin. ”Olin tuon illan jälkeen entistäkin lumoutuneempi ymmärrettyäni Princen vilpittömyyden soittoaan, esiintymistään ja ylipäätään esiintymistaitojaan kohtaan.”

”Hän sanoi, että ’Olen todella nauttinut joistain jutuista valtavaksi kohonneelta Eliminator-hitiltä, esimerkiksi Gimme All Your Lovin’ -biisin soundista'”, Gibbons lisäsi. ”Sitten hän luetteli useamman biisin. Sanoin, että ’Okei, voin vinkata vahvistimien asetuksia ja antaa kieliä.’ Seuraavaksi sanoin: ’Kertoisitko minulle jotain When Doves Crystä?’ Hän vain hymyili ja sanoi: ’Se hämmästyttää minuakin.'”

Lisää luettavaa