Demoefekti 6/2014

6.2.2014 13:02

Korus

Vähän Radiopuhelimilta kuulostavaa mutta metallimpaa suomenkielistä rockia. Säkeistöjä hiljaisemmat kertosäkeet toimivat Eksyneet-biisissä oikein hyvin, ja lopun ratkaisu varioida tuota kertosäettä äänekkäämmin on nerokas. Soitto on välillä epätarkkaa, mutta kuulostaa ehkä juuri sen takia niin elävältä. Biisinä tämä toimii moitteettomasti. Soundit voisivat olla kirkkaammat, mutta rumpufillejä lukuun ottamatta ovat hyvät näinkin. Laulaja on erinomainen. Erittäin hyvä bändi.

www.facebook.com/pages/Korus/391767884250437

Aubergine

Tällä yhden miehen yhtyeellä on tasapainoinen soundi, eikä näiden biisien perusteella tarvetta kasata perinteistä bändiä ympärille ole. Tunnelmaa luodaan hyvin ja Feelin rakenne on ammattimainen. Kertosäkeen vinkuvat syntikat voisi tosin miksata alemmaksi. Varsinkin kovemmilla äänenvoimakkuuksilla käyvät korviin. Lopun feidaus tuntuu enemmän siltä kun joku kääntäisi äänen pois kuin siltä että biisi oikeasti loppuisi. Tällaisenaankin kuitenkin hyvä kappale.

www.mikseri.net/aubergine

fubear.

First Time You’re Aliven aloittava bassoriffi tuo Nirvanan mieleen, mutta biisin lähtiessä kunnolla liikenteeseen bändi kuulostaa enemmän Danzigilta ja 80-luvun Black Sabbathilta. Laulajan erittäin vahva ääni nostaa kertosäkeet seuraavalle tasolle. Kitarasoolo menee päämäärättömästi nuotin vierestä, mutta jotenkin kuitenkin sopii biisiin. Bändin nimi ja levynkannen kuva antavat olettaa täysin toisenlaista musiikkia. Jos biisien linja pidetään samana, voisi bändin imagoa harkita uudelleen.

www.facebook.com/fubearband

 


Soundin Demoefektissä nostetaan viikoittain esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa