Tiesitkö? Billy Idol oli ohjaajan ykkösvalinta ikonisen toimintaleffan pahikseksi – Rooli meni sivu suun moottoripyöräonnettomuuden vuoksi

Rooliin valittiin lopulta Robert Patrick, joka oli Idolin mukaan täydellinen valinta.
12.12.2023 10:27

Billy Idol on nähty uransa varrella paitsi keikkalavoilla, myös valkokankaalla. Idol oli mukana muun muassa Oliver Stonen The Doors -elokuvassa (1991) sekä Adam Sandlerin The Wedding Singer -komediassa (1998). Mutta tiesitkö, että Idol nähtiin melkein Arnold Schwarzeneggerin rinnalla vuoden 1991 Terminator 2 -toimintaleffaklassikossa?

Elokuvan pahista T-1000 -kyborgia näyttelevä Robert Patrick kertoi asiasta vuonna 2017 Hollywood Reporterille ja sanoi nähneensä jopa kuvia, joissa Idol oli sonnustautuneena T-1000:n käyttämään poliisin univormuun. Stunt-koordinaattori Joel Kramerin mukaan Idol oli ohjaaja James Cameronin ykkösvalinta T-1000:n rooliin.

”Kävin koekuvauksissa, jotka Cameron aina kuvaa talteen. Olen jopa nähnyt sen videon, jossa [Cameron] yhdessä vaiheessa toteaa ääneen, että ’Siinä on meidän T-1000 ilmielävänä!’, haha! Minulla oli poliisikypärä ja aruinkolasit päässä ja kaikkea”, Idol muisteli tuoreessa Q-lehden haastattelussa.

Rooli kuitenkin meni laulajalta ohi suun, koska rooli oli fyysisesti liian vaativa. Idol oli nimittäin vammautunut pahasti helmikuussa 1990 jouduttuaan moottoripyöräonnettomuuteen, jossa melkein menetti toisen jalkansa.

”Ongelma oli se, että minun olisi pitänyt juosta. Elokuvassa on esimerkiksi kohtaus, jossa T-1000 juoksee auton perässä. Mutta onnettomuuden jälkeen onnuin todella pahasti, joten en pystynyt siihen. Se oli todella kurjaa. (Elokuvan erikoistehosteista vastannut) Stan Winston tiimeineen oli tehnyt jo piirroksiakin, joissa minä olen T-1000”, Idol harmittelee.

”Lopulta rooli meni Robert Patrickille, joka toi siihen sellaista kylmyyttä, johon minä en olisi kyennyt. Hän oli todella kylmä ja robottimainen, joten se pesti meni oikealle henkilölle!”

Lisää luettavaa