Artisti: Celtic Frost

Celtic Frost -nokkamies lyttää Metallican taannoisen version bändinsä biisistä – ”He teurastivat sen, se oli nöyryyttävää”

Metallica esiintyi toukokuussa Sveitsissä, jossa Kirk Hammett ja Robert Trujillo versioivat tapojensa mukaisesti paikallisen suuruuden tunnettua kappaletta. Valinta oli tällä kertaa kohdistunut Celtic Frostin The Usurper -biisiin, mutta lopputulos tuntui jakavan vahvasti mielipiteitä. Celtic Frost -nokkamies Tom G. Warrior vaikuttaisi tuoreiden kommenttiensa perusteella lukeutuvan esityksestä vähemmän vaikuttuneiden kuulijoiden joukkoon.

”Hyvin, hyvin yllättävää” – mitä sanoo Testamentin kitaristi tuoreesta Judas Priest -levystä ja vanhoista metalliklassikoista?

Soundin Timo Isoaho nappasi hiljattain Testamentissa ja Dragonlordissa kitaraa kurittavan Eric Petersonin videohaastatteluun, ja puheenaiheeksi valikoituivat erinäiset vanhat ja uudet metallialbumit. Peterson sai käsiinsä muun muassa Judas Priestin, Carcassin, Darkthronen ja Dimmu Borgirin vinyylit, ja mies kertoa, mitä mietteitä he hänessä herättävät. Käy muun muassa ilmi, että Dimmu Borgirin Enthrone Darkness Triumphant (1997) on yksi Petersonin suosikkilevyistä. Mikäs siinä.

Metallican keikalla kuultiin eilen sellainen versio vanhasta äärimetalliklassikosta, ettei tiedä, itkeäkö vaiko nauraa

Kuten Soundissakin on kerrottu, Metallica on ottanut tavakseen esittää keikoillaan kaikenlaisia erikoishommia esiintymispaikasta riippuen. Ilmeisesti show’hun kuuluu, että Rob Trujillo ja Kirk Hammett soittavat kahdestaan jonkun pienen erikoisuuden yleisön iloksi – Saksassa kuultiin vähän aikaa sitten schlageria, Tsekeissä paikallista kansanmusiikkia ja niin edelleen. Joten mitä kaksikko otti esityslistalleen, kun bändi konsertoi eilen Genevessä? Celtic Frostia, tietty!