Artisti: Celtic Frost

Celtic Frost -nokkamies lyttää Metallican taannoisen version bändinsä biisistä – ”He teurastivat sen, se oli nöyryyttävää”

Metallica esiintyi toukokuussa Sveitsissä, jossa Kirk Hammett ja Robert Trujillo versioivat tapojensa mukaisesti paikallisen suuruuden tunnettua kappaletta. Valinta oli tällä kertaa kohdistunut Celtic Frostin The Usurper -biisiin, mutta lopputulos tuntui jakavan vahvasti mielipiteitä. Celtic Frost -nokkamies Tom G. Warrior vaikuttaisi tuoreiden kommenttiensa perusteella lukeutuvan esityksestä vähemmän vaikuttuneiden kuulijoiden joukkoon.

”Hyvin, hyvin yllättävää” – mitä sanoo Testamentin kitaristi tuoreesta Judas Priest -levystä ja vanhoista metalliklassikoista?

Soundin Timo Isoaho nappasi hiljattain Testamentissa ja Dragonlordissa kitaraa kurittavan Eric Petersonin videohaastatteluun, ja puheenaiheeksi valikoituivat erinäiset vanhat ja uudet metallialbumit. Peterson sai käsiinsä muun muassa Judas Priestin, Carcassin, Darkthronen ja Dimmu Borgirin vinyylit, ja mies kertoa, mitä mietteitä he hänessä herättävät. Käy muun muassa ilmi, että Dimmu Borgirin Enthrone Darkness Triumphant (1997) on yksi Petersonin suosikkilevyistä. Mikäs siinä.

Metallican keikalla kuultiin eilen sellainen versio vanhasta äärimetalliklassikosta, ettei tiedä, itkeäkö vaiko nauraa

Kuten Soundissakin on kerrottu, Metallica on ottanut tavakseen esittää keikoillaan kaikenlaisia erikoishommia esiintymispaikasta riippuen. Ilmeisesti show’hun kuuluu, että Rob Trujillo ja Kirk Hammett soittavat kahdestaan jonkun pienen erikoisuuden yleisön iloksi – Saksassa kuultiin vähän aikaa sitten schlageria, Tsekeissä paikallista kansanmusiikkia ja niin edelleen. Joten mitä kaksikko otti esityslistalleen, kun bändi konsertoi eilen Genevessä? Celtic Frostia, tietty!

Maailman tunnelmallisimmat metalliyhtyeet Suomeen!

Tai no, Anathema oli metallia joskus takavuosina… Tämä mainio yhtye julkaisee joka tapauksessa uuden Distant Satellites -albuminsa 9. kesäkuuta ja lähtee mittavalle Euroopan-kiertueelle.Kiitettävän usein Suomessa esiintynyt orkesteri soittaa tällä kerralla Helsingin The Circuksessa 7.11. ja Tampereen Pakkahuoneella 8.11.Edellinen Weather Systems -albumi oli huikean tunnelmallinen paketti, joten odotukset liitävät korkealla tälläkin kerralla.Tom G. Warriorin johtama Triptykon sen sijaan soittaa metallia, siitä ei pääse mihinkään. Orkesterin tuore kiekko Melana…

Metallilegenda lyttää Black Sabbathin paluualbumin

Triptykon-pomo Thomas Gabriel Fischer hurahti aikoinaan Black Sabbathin massiiviisiin äänimaailmoihin. Hän perustikin 80-luvun alussa Hellhammerin ja sen jälkeen Celtic Frostin eikä sveitsiläisherran ansioita raskaan musiikin parissa ole tarvinnut sen koommin kiistää.Black Sabbathin paluualbumi 13 on kerännyt varsin runsaasti kiitoksia, mutta Fischer ei jaksanut innostua legendan paluusta.- Odotin 13-albumia kovasti, aivan kuten kaikki maailman Sabbath-fanaatikot. Monet pitävät sitä hyvänä levynä, mutta… No, suoraan sanottuna, minä olin äärimmäisen…