Artisti: Ghost Brigade

Ei saatukaan odotettua Ghost Brigaden paluuta – koronan kurittama yhtye vetäytyy ”viimeiseen lepoon”

Itku pitkästä ilosta, kuten reipas suomalainen sanonta kuuluu. Jyväskyläläisen Ghost Brigaden oli tarkoitus palata liikekannalle Lutakon 30-vuotisjuhlien kunniaksi, mutta sitten tuli koronapandemia, joka sotki rokkiklubin juhlamenot tyystin. Synttärijuhlat oli tarkoitus siirtää loppuvuoteen, mutta kun mahdollinen toinen aalto on heittänyt varjonsa koko syksyn ylle, ei uutta päivämäärää ole saatu varmistettua. Niinpä yhtye päätti katkaista paluunsa lyhyeen. Se siitä, kiitos ja näkemiin, bändi ilmoittaa.

Raskasta äänimaisemaa tarjolla: kotimaisten tekijämiesten kasaama Endless Forms Most Gruesome julkaisi uuden biisin

Swallow the Sunin Juuso Raatikaisen ja Ghost Brigadesta tutun Manne Ikosen perustama Endless Forms Most Gruesome jatkaa esiinmarssiaan. Alkuvuodesta saatiin kuultavaksi yhtyeen ensimmäinen kappale The Watchers, ja nyt on vuorossa hilpeästi nimetty A Thousand Years in Hell. Kuuntele viimeksi mainittu yläpuolelta.

Metallimusiikin tekijämiehet perustivat bändin, jonka nimi kalskahtaa hirtehiseltä Nightwish-viittaukselta

Nightwishin edellinen studioalbumi oli nimeltään Endless Forms Most Beautiful. Nyt puolestaan esittäytyy Juuso Raatikaisen ja Manne Ikosen muodostama yhtye nimeltä Endless Forms Most Gruesome. Sattumaako? Tiedä häntä – kaksikko saa varmaan vastata haastatteluissa vielä parikin kertaa kysymykseen tästä asiasta.

Ghost Brigade palaa keikkalavoille – juhlistaa 30 vuotta täyttävää Lutakkoa

Onko ollut Ghost Brigadea ikävä? Tämä tunnelmallisen metallimusiikin tekijäryhmä vetäytyi määrittelemättömän pituiselle tauolle vuonna 2015, mutta nyt tuon tauon pituus on ilmeisesti määritelty. Orkesteri ilmoittaa esiintyvänsä 10. huhtikuuta Jyväskylässä. Hyvä!