Demoefekti 12/2019

Teitä palveli: Myyjä

Tällä kertaa Demoefektissä Teitä palveli: Myyjä, Babylonfall, Thorn ja Kaiut.

TEITÄ PALVELI: MYYJÄ

Helsingin Teitä palveli: Myyjä määrittelee itsensä saatekirjeessä iskelmä/grungebändiksi. Vaikka yhdistelmä paperilla näyttäisikin vähän paradoksaaliselta, toimii se käytännössä saumattomasti. Sävellyksellisesti ja melodisesti Putropop on erinomainen kappale. Britpopmaiset helisevät kitarat ja teeskentelemättömän kauniit melodista punkia ja iskelmää yhdistelevät laulumelodiat luovat todella toimivan kokonaisuuden. Pelkistetyt soundit ajavat tarkoituksensa, mutta koska tässä erittäin omaperäisessä bändissä olisi selvää potentiaalia radioon, vähän kiillotetumpaa toteutusta toivoisi. Viikon paras.

facebook.com/teitapalvelimyyja

BABYLONFALL

Kouvolan Babylonfall yhdistelee melodista deathia, groove metalia ja metalcore-breikkejä sävellyksellisesti erittäin napakkaan ja hyvin toimivaan biisiin. Viisiminuuttinen Burning Daylight ei tunnu lainkaan liian pitkältä. Soitto on tiukkaa, laulu hyvää ja soundit tukevat ja ammattimaiset. Simppelin tyylikkäät riffit ovat todella raskaita ja breikkien tuomat hengähdystauot lisäävät biisiin sopivasti iskua. Ainoa miinus tulee sanoituksista, joissa englanninkieliset kielikuvat tuntuvat vähän menneen sekaisin. Erinomainen bändi joka tapauksessa.

facebook.com/babylonfallband

THORN

Porvoon Thorn soittaa thrash metalia raskaan modernilla otteella. Musiikillisesti ollaan lähinnä Exodusin 2000-luvun levyjä. Soitto on tiukkaa ja riffit hyviä. Sävellyksessä ja laulusuorituksessa olisi kuitenkin vielä parannettavaa. Tuntuu, että biisi rakentuu riffien ympärille eikä toisin päin. Kokonaisuus jää aika irtonaiseksi. Vähän Entombed A.D.:n Lars-Göran Petrovia muistuttavan vokalistin laulusuoritus on liian monotoninen ja ponneton. Lauluosuuksien säveltämiseen ei myöskään selvästi ole käytetty samaa energiaa kuin riffeihin.

facebook.com/Thornbandofficial

KAIUT

Laskuhumalaiselta Pearl Jamilta kuulostava KAIUT soittaa grungea psykedeelisemmästä laidasta. Jos sävellyksellisesti ollaankin aika epäkoherentteja ja epävireiset laulusuoritukset tuntuvat täysin etukäteen suunnittelemattomilta, ansaitsee bändi noston kitarasuorituksensa ansiosta. Paikoin feedbackia ja leslie-soundeja käytetään todella taitavasti. Bändi osaa kyllä soittaa ja löytää paikoin oikein hyviä melodioita, mutta yli kuuden minuutin lähes rakenteeton biisi alkaa puuduttaa nopeasti.

facebook.com/Kaiutofficial


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.