Demoefekti 14/2021: Kuulovaurio, Deserved Fate, Frozen Orchard, The UFO Cult

Kuulovaurio

KUULOVAURIO

Piippolan Kuulovaurio soittaa suomirockin perinteitä kunnioittavaa suomenkielistä kitararockia. Kolmen minuutin biisi on melodisesti oivaltava, tarttuva ja erittäin hyvin sävelletty. Soitto pelaa moitteettomasti ja lauluääni on oikein hyvä. Aika pelkistetty äänimaailma toimii myös erinomaisesti ehkä kirskuvasti heliseviä peltejä lukuunottamatta. Pellit itse asiassa kuulostavat bändin nimen mukaisesti kuulovaurion aiheuttamilta; siltä miten keikan jälkeen kotiin ajaessa korvien soidessa stereoiden musiikki soi vähän oudosti. Joka tapauksessa kirkkaasti viikon paras.

facebook.com/Kuulovaurio

DESERVED FATE

Deserved Faten elektronisilla elementeillä höystetty melodinen metalli on aika helposti lähestyttävää ja tarttuvaa. Death metal -laulusuorituksesta ja takovista riffeistä huolimatta biisi seuraa sävellyksenä enemmän pop-kaavoja. Unwritten on hyvin jäsennetty biisi, jossa on mieleenpainuva kertosäe, koukkuja ja hyvää dynamiikan vaihtelua. Jos jostain pitää valittaa, niin kahden minuutin paikkeilla oleva hiljaisempi väliosa ja sitä seuraavat kitarasoolot tuntuvat tarpeettomilta. Napakkana kolmen minuutin pop metal -pläjäyksenä toimisi vielä paremmin.

facebook.com/Deservedfate

FROZEN ORCHARD

Frozen Orchard soittaa alcestmaista psykedeelistä post blackia. Yli viisiminuuttinen biisi puolustaa pituuttaan aika monipuolisena ja hyvänä sävellyksenä. Myös sovituksessa ollaan jätetty tilaa niin blackmetallisen sahaaville kitaroille kuin akustisille väliosillekin. Bändi on selvästi kehittynyt viime demostaan hyvään suuntaan, mutta parantamisen varaakin vielä olisi. Tällä kertaa miksaus on vähän epätasapainoinen. Laulun jättämisellä taka-alalle ollaan varmasti haettu isompaa soundia, mutta myös kitarat jäävät softakoskettimien taustalle ja lopputulos on vähän laiha ja sekava äänimaailma.

facebook.com/frozenorchard

THE UFO CULT

Helsingin The Ufo Cult soittaa 60-lukuisen tyylistä hämyistä psych rockia. Kuten bändin nimestä voisi olettaakin riitasointuja ja pahaenteistä tunnelmointia riittää. Soundit ovat 60-luvun lopun psykedeelisiä perinteitä kunnioittavat ja varsin mukiinmenevät, mutta biisi itsessään ei ole kummoinen. Yli kuusiminuuttisena se junnaa paikoillaan ilman koukkuja tai mieleenpainuvia melodioita. Myös laulusuorituksessa olisi vielä parantamisen varaa. Soitto kuitenkin pelaa ja tyylilaji on hyvin hallussa.

facebook.com/TheUFOCult


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.