Demoefekti 17/2021: Sacred Dimension, Patia, Viiltäjät ja Donner-ilmiö

Sacred Dimension

SACRED DIMENSION

Hangon Sacred Dimension soittaa metalcorea ammattimaisella otteella. Bändi on ollut pystyssä jo kymmenen vuotta, ja sen kuulee niin napakassa yhteensoitossa kuin luontevissa sovitusratkaisuissakin. Sävellyksenä My Mind toimii pop-koukkuineen erittäin hyvin, joskin sen energisistä nostatuksista voisi vielä melodisemmalla otteella saada enemmän irti. Äänimaailma on erittäin tasapainoinen ja toimiva, vaikka ehkä lopulta myös vähän liian kliininen. Kuusiminuuttisesta biisistä kannattaisi ehkä vielä karsia täysin irrallisen tuntuinen minuutin intro ja osa loppupuolen instrumentaaliosiosta.

facebook.com/sacreddimensionfinland

PATIA

Patia soittaa maalailevaa progemetallia Opethin, Porcupine Treen tai Katatonian tyyliin. Laulutyylin ja melodiantajun puolesta bändi muistuttaa ehkä mainituista eniten Katatoniaa. Kaiun kyllästämien helisevien kitaroiden ja raskaammin takovien osien kontrasti on luotu todella taitavasti ja bändin äänimaailma on erinomainen. Biisinä Nearissa olisi kuitenkin vielä parantamisen varaa. Säkeistöt toimivat moitteettomasti, mutta kun kertsissä pitäisi nostaa jännitettä, tuntuu että bändiltä loppuu melodiat kesken. Omaperäistä musiikkia erittäin taitavalla toteutuksella joka tapauksessa.

facebook.com/patiaband

VIILTÄJÄT

Viiltäjät mainostavat saatteessa itseään grungepunkiksi Joensuusta. Määritelmä on erittäin osuva, sillä Bad Tasten alkaessa tuntuu kuin olisi vahingossa laittanut Mudhoneyn soimaan. 90-lukuisen grungen soundi ja riffit on sisäistetty erittäin hyvin. Suomenkielisen laulun alkaessa taas ymmärtää miten “punk” tuohon genreen on päätynyt. Häijy ja melodiaton ilmaisu sopii biisiin hyvin, mutta jotenkin puoliksi tehty vaikutelma lopputuloksesta kuitenkin jää. Lupaava bändi kuitenkin, sillä soundi on hyvin hallussa ja tässä on jotain täysin vilpitöntä ja teeskentelemätöntä.

facebook.com/viiltajat

DONNER-ILMIÖ

Donner-ilmiö kertoo olevansa suomipunkin murrosaikaan kumartava nuori ja vihainen yhtye Porista. Laulusuorituksen perusteella Dead Kennedysiäkin on varmaan tullut kuunneltua. Noin minuutin mittainen Mellakka! kuulostaa onnistuneine retrosoundeineen erittäin hyvältä, mutta biisi on nopeasti ohi, eikä mieleen jää kovin paljoa. Parempaa kertsiä toivoisi, mutta hyvä soundi, hyvää soittoa ja hyvä meininki kuitenkin.

facebook.com/donnerilmio666


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.