Demoefekti 20/2017

Tällä kertaa Demoefektissä Herra Varjojen Herra, Dirty Thieves, Dead End Scene ja JOLAXRAFF.

Dirty Thieves

HERRA VARJOJEN HERRA

Herra Varjojen Herra on ilmeisesti yhden miehen projekti ja sellaisekseenkin erittäin sisäänpäinkääntynyt ja ulkopuolisista vaikutteista piittaamaton. Herra Varjojen Herran maailma on todella kiehtova ja synkkä. Loputon Yö (I/III) on elektroninen biisi, mutta ehkä vain olosuhteiden pakosta, sillä kappalerakenne ja raskaus viittaavat enemmän metalliin. Biisi muistuttaa kieroutuneisuudessaan ja painostavassa tunnelmassaan Downthesunia. Olisikin kiinnostavaa nähdä mihin suuntaan Herra Varjojen Herra kehittyisi bändinä. Joka tapauksessa erittäin lahjakas ja erittäin omaperäinen artisti.

facebook.com/hraVarjojenHra

DIRTY THIEVES

The Little Manin on masteroinut Hiili Hiilesmaa ja biisin soundit ovatkin ensiluokkaiset. Myös soitto on erittäin hyvää. Kappale on simppeli, mutta se on hyvin soitettu ja täynnä hyvin toimivia yksityiskohtia. Musiikkivideokin on ammattimaisesti kuvattu ja valaistu. Valitettavasti siinä olivatkin sitten ne hyvät uutiset. Itse biisi on puuduttavan tylsä eikä siinä ole mitään mitä ei olisi ennen kuultu paremmin esitettynä. Ideat ovat todella vähissä niin musiikissa kuin videossakin. Pelkällä kiillotuksella ei pääse pitkälle edes näin hyvin tehtynä.

facebook.com/Dirty-Thieves

DEAD END SCENE

Dead End Scene maustaa goottimetalliaan erilaisilla elementeillä melodic metal -syntikoista metalcoreen. Parhaimmillaan bändi on alun metalcoremätkeen ja puolivälin kitarasankarointiosion aikana. Itse biisi ei oikein toimi. Melodisesti Dead End Scene ei ole vahvoilla ja ummetuksesta kärsivältä Ville Valolta kuulostavan laulajan liian äänekkääksi miksatuille lauluosuuksille annettaan aivan liikaa tilaa ja aikaa. Muutamia hyviä sovitusratkaisuja biisistä löytyy ja bändi soittaa erittäin hyvin, mutta liikaa erilaisia asioita yritetään ja liian harvassa onnistutaan.

facebook.com/deadendscene

JOLAXRAFF

Demolaarissa on viime vuosina tullut vastaan todella paljon hienoa, luovaa hip hopia joka on vienyt suomirapia uusiin ja yllättäviinkin suuntiin. JOLAXRAFF edustaa sitten sitä kolikon kääntöpuolta. Cheek on toki yksi Suomen suosituimmista artisteista, mutta ei välttämättä musiikillisen innovaationsa takia. JOLAXRAFF kopioi Cheekin reseptiä, joka on jo valmiiksi keskitien jenkkiräpin versiointia. Tässä kopion kopiossa ei suomen kieli edelleenkään sovi tällaisiin biitteihin. Nyt kun suomirap on todenteolla kehittymässä vakavastiotettavaksi genreksi, ei tällaista taaksepäin katsomista kaivata.

facebook.com/JOLAXRAFF


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.