Demoefekti 27/2018

Cry For Sanity

Tällä kertaa Demoefektissä Cry For Sanity, Moonshine Mojo, i Helvete ja Marius Pirhonen.

CRY FOR SANITY

Kuopion Cry For Sanityn raskas alternative rock toimii kaikilla tasoilla. Sävellyksenä tarttuvia melodioita ja raskaita grooveja yhdistelevä biisi on erinomainen. Laulajan Ours-tyylisestä post-Radiohead -laulusta Corey Taylorin kautta metalcore-huutoon vaihteleva ilmaisu on hienoa kaikissa variaatioissaan. Soundit ovat tukevat ja tasapainoiset ja soitto todella napakkaa. Sovitukseenkaan ei ole jätetty mitään ylimääräistä. Tästä ei yrittämälläkään keksi mitään valittamisen aihetta. Ehdottomasti viikon paras.

facebook.com/Cryforsanity

MOONSHINE MOJO

Moonshine Mojo tekee kotitekoisilla instrumenteilla soitettua rujoa blues rockia. Siihen nähden bändin soundit ovat erinomaiset. Paikoin Moonshine Mojon asenne tuo mieleen The Jon Spencer Blues Explosionin meluisimmillaan, mutta on kyllä lopulta primitiivisempää ja punkimpaa. Dead Man’s Slide on napakka, hyvin soitettu ja sävelletty kolmen minuutin biisi. Rumpalin instrumentti on “suitcase drums”. Erittäin hyvältähän tämä näinkin kuulostaa, mutta kunnon rumpusetillä tähän voisi saada vielä enemmän voimaa.

facebook.com/moonshinemojo

I HELVETE

Seinäjoen i Helvete yhdistelee Katatonian synkistelyä ja Nachtmystiumin tyylistä modernia jenkkibläkkistä. Kun musiikki on vielä suomenkielistä, on kyseessä aika omaperäinen bändi. Lauluääni on todella hyvä ja soitto on napakkaa. Jotkut Pimeyden ytimessän ja Umpikujan osioista toimivat erittäin hyvin. Etenkin Nachtmystiumia muistuttavat. Sävellyksinä biisit ovat kuitenkin vähän liian satunnanvaraisia ja harkitsemattomia. Sounditkin ovat hyvät niin kauan kun ei aleta lisätä syntikoita ja muuta ylimääräistä. Oikein hyvä näinkin, mutta sekä sävellystä että sovitusta voisi kannattaa pelkistää.

facebook.com/ihelveteband

MARIUS PIRHONEN

Marius Pirhosen Syysprinsessassa kuulee esimerkiksi Rick Springfieldin tyylisiä 80-luvun jenkkisävyjä ja Big Starin power popia. Demoefektissä ei juuri tule vastaan tällaista musiikkia, joten Syysprinsessa on piristävää vaihtelua. Biisissä on jotain todella mukaansatempaavaa ja se tuntuu vilpittömältä ja tärkeältä, mutta lopulta ei sävellyksenä kuitenkaan yllä Jessie’s Girlin tai Septemper Gurlsin kaltaisten ikivihreiden tasolle.  Livevetohan tämä on, mutta silti laulu ja soitto saisi olla vähän parempaa. Kuitenkin omaperäinen ja erittäin mielenkiintoinen yhtye. 

facebook.com/mariuspirhonenband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.