Demoefekti 48/2016

Tämän viikon Demoefektissä Pumpuli, Forever Decision, Etsitty ja Jarkko Silaste.

Pumpuli

PUMPULI

Helsingin Pumpulin indie rock on kuin Radioheadia kevyimmillään. Glassesissa on todella miellyttävä tunnelma ja rumpukompit ja synasoundit ovat valittu aivan täydellisesti sävellystä tukemaan. Laulajan vähän uninen ääni sopii biisiin oikein hyvin. Sävellyksenä Glasses on itseluottavaisen pelkistetty ja erittäin toimiva. Se pitää otteessaan koko neljän minuutin keston ajan. Biisin dynamiikka on harkittua ja tyylikästä. Saatekirjeen perusteella Pumpuli on enemmän projekti kuin bändi, mutta siinä vaikuttaneille voi povata hyvää tulevaisuutta oli se sitten Pumpulin puitteissa tai muuten.

facebook.com/pumpuliband

FOREVER DECISION

Forever Decision muistuttaa niin musiikkinsa kuin imagonsakin puolesta erittäin paljon Ruotsin Shiningia. Arvosteltavan biisin nimi on Sometimes I Cut Too Deep ja saatekirjeessä meriittinä on mainittu laulunkirjoittajan olleen tekstejä kirjoittaessaan lukittuna psykiatriseen sairaalaan. Kuuntelijan kannaltahan merkittävää on lähinnä biisien toimivuus. Forever Decision kuulostaa yhden miehen projektilta niin hyvässä kuin pahassakin. Biisintekijän visio paistaa hyvin läpi, mutta varsinaista iskua tai jännitettä musiikissa ei ole. Shiningin vaikutus on myös liian selvä. Lupaava alku kuitenkin.

facebook.com/Forever-Decision

ETSITTY

Jyväskylän Etsitty soittaa suomenkielistä metallia. Kovin ajankohtainen soundi bändillä ei ole. Musiikki muistuttaa lähinnä Trio Niskalaukausta ja mausteena käytettyjen elektronisten elementtejen soundit ovat noin 20 vuotta ajastaan jäljessä. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Vaihdetaan Suunta olisi hyvä biisi. Sävellys on jämäkkä ja toimiva. Soitto on hyvää ja soundit kohdallaan. Mitään erityisen mieleenpainuvaa kappaleessa ei ole, mutta kun bändi on ollut kasassa vasta 2015, osuvat palat varmasti myöhemmin vielä paremmin kohdalleen.

facebook.com/EtsittyOfficial

JARKKO SILASTE

Hän on taiteilija on aika tarttuva biisi. Kertosäkeen huudatus on äärimmäisen kliseinen, mutta kieltämättä mukaansatempaava. Soundit ovat demomaiset, mutta ihan toimivat. Biisissä kaikki on melko juustoisaa ja kierrätettyä ja se loppuu oudosti kesken kahteen minuuttiin. Hän on taiteilija tuntuu projektin ensiaskeleelta ja sellaisena se on ihan hyvä. Biisissä on dynamiikkaa ja draivia. Tällä hetkellä bändin taide on vähän värityskirjatyylistä, mutta oman äänen löydyttyä voi projektista tulla kiinnostava. Laulajan kehno ääni on kuitenkin rajoittava tekijä.

facebook.com/jarkkosilaste


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.