Demoefekti 50/2014

15.12.2014 08:58

The Parasite Paradise

The Parasite Paradise on yhden miehen bändi Suomesta. Sen enempää infoa ei ole. Virkistävää, että promottamisen sijaan annetaan musiikin puhua puolestaan. Niin raakojen soundiensa kuin sävellyksenkin puolesta Deathwishia voisi verrata Dimmu Borgirin pariin ensimmäiseen levyyn. Jonkun sortin black metalista siis on kyse, mutta ei sellaisesta mitä genren nimissä nykyään tehdään. Synkkyytensä puolesta tätä voisi verrata Today Is The Dayhin ja Eyehategodiinkin. Sekä sävellyksenä että soundiensa puolesta erittäin onnistunut biisi. Lauluääni efekteineen ansaitsee erikoismaininnan.

Facebook

Minus One

Urban Manifestin aloittaa niin mahtavat Slayerin ja Exodusin mieleen tuovat thrash-riffit, että biisin on jo nostamassa viikon parhaaksi. Jonain toisena viikkona se olisi sitä ollutkin. Sävellyksenä Urban Manifest ei kuitenkaan ihan yllä mainittujen bändien tasolle. Melodisemmat kohdat eivät toimi yhtä hyvin ja energiataso pääsee laskemaan. Kuitenkin erittäin hyvin soitettua ja paikoin aivan erinomaista thrashia. Riffit ovat genreen nähden poikkeuksellisen omaperäisiä ja erittäin toimivia. Vakuuttava demo.

Facebook

Worst Night Out

Ammattitaitoisesti soitettua ja tuotettua alternative rockia Torniosta. Neljäsosan biisin kestosta vie kitarasoolo, jolla ei muun sävellyksen kanssa ole mitään tekemistä. Vaikka soolo poukkoileekin päämääröttömästi suuntaan ja toiseen, on se kuitenkin Remorsen paras osa. Kitaristin tatsi on erittäin hyvä. Tasapaksusta biisistä erottuu edukseen myös laulajan glassjawmaisesti inisevä ääni. Potentiaalia Worst Night Outissa selvästi on, mutta sävellyspuoli kaipaa vielä vähän työtä.

Facebook

Dirty Thieves

Tampereen Dirty Thievesin hard rock on napakasti soitettua ja soundit ovat sopivan paksut. Niin sävellyksessä kuin riffeissäkään ei ole mitään mitä ei jo lukuisia kertoja olisi kuultu. Perusrockbändiltä tämä ei ehkä kuitenkaan ole suurempi rike. Hyvin soitetaan ja biisi kulkee luontevasti eteenpäin. Ainoastaan laulajan erittäin äänekkääksi miksattu kiekuminen häiritsee.

Facebook


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa