Demoefekti 6/2020

Naula

Tällä kertaa Demoefektissä Naula, Egence, Stain ja Nice Scream.

NAULA

Imatran Naula soittaa suomenkielistä alternative rockia. Murisevien kitaroidensa alla Valtikka on melodinen ja pop-koukkuja sisältävä kolmen minuutin biisi. Taitava laulaja selviää kiitettävästi aika vaativista kertosäkeistäkin. Sävellyksenä Valtikka on erinomainen ja pelkistetyn sovituksen dynamiikan muutokset ovat erittäin toimivasti rakennettuja. Rumpufillit ja taustalaulut ovat tarkoituksenmukaisesti valittuja. Mitään ylimääräistä biisiin ei olla jätetty. Bändin terävä sävellyskynä ja hyvä tyylitaju takaavat hienon lopputuloksen. Soitto ja soundit ovat korkeaa laatua. Viikon paras.

facebook.com/naulalle

EGENCE

Oulun Egence soittaa esimerkiksi Lamb of Godiin ja Gojiraan verrattavaa raskasta groove metalia. Nu metal -vaikutteitakin sisältävä More Than Animal on monitahoinen ja omaleimainen sävellys ja laulusuoritus vaihtelee randyblythemaisesta karjumisesta, death metalin kautta varsin melodisiinkin osuuksiin. Laulaja selviää kaikesta kiitettävästi ja muutenkin biisin varsin erilaiset elementit sulautuvat yhteen erittäin luontevasti. Hyvin rakennettu sävellys perustelee täysin viiden minuutin kestonsa. Vaikka soitto onkin oikein hyvää, grooveosioihin toivoisi ehkä vielä vähän lisää iskua.

facebook.com/Egence

STAIN

Eyehategodin jalanjäljissä feedbackin kyllästämää sludgea tekevä Stain kertoo saaneensa volumetasonsa takia häädön kahdesta treeniksestä. Bändi tuntuukin keskittyvän katarttiseen jyräykseen. Only Black on kuitenkin esimerkiksi Eyehategodin tai Acid Bathin kaaokseen verrattuna hallittua ja jotenkin kohteliasta musiikkia. Paikallaan junnaavaan melkein kymmenenminuuttiseen sävellykseen ei onnistuta luomaan riittävää jännitettä. Stainilla on hyvä soundi ja soitto pelaa, mutta joko sävellyksen tai asenteen tasoa pitäisi vielä nostaa.

facebook.com/stainsludge

NICE SCREAM

Suomalais-englantilainen Nice Scream soittaa pelkistettyä folk popia. Kitara ja ukulele kuulostavat todella hyvältä, mutta lauluääni efekteineen pilaa kokonaisuuden. Sävellyksessä on hyviä hetkiä, mutta se tuntuu vielä vähän luonnosmaiselta ja kertosäe on turhan geneerinen. Azureraymaisessa biisissä on kuitenkin selvää potentiaalia. Valitettavasti se potentiaali hukataan täysin epäonnistuneella ja huonosti miksatulla laulusuorituksella. Sävellys vaatisi vielä vähän hiomista ja lauluosuus täytyisi harkita kokonaan uusiksi.

facebook.com/nicescreamband


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.
Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.