Demoefekti 7/2015

11.2.2015 14:34

Blade Flowers

Lahden Blade Flowersin musiikki on soiton ja tuotannon puolesta vielä aika haparoivaa. Sävellyksenä Evil Animals on kuitenkin erittäin hyvä ja laulu efekteineen toimii todella hienosti. Hiljaiseksi miksatut kertsin taustalaulut ovat loistava oivallus. Tällaista Public Image Limitedin tyylistä post-punkia kuulee nykyään harvoin, varsinkaan näin hyvää. Biisi ja sovituksen ideat ovat niin korkeaa laatua ja niin omaperäisiä, että Blade Flowers on vähän ontuvasta toteutuksestaan huolimatta ehdottomasti viikon paras ja erittäin kiinnostava uusi bändi.

www.facebook.com/bladeflowersband

Distrial

Distrial soittaa Disturbedin ja Drowning Poolin kaltaista sliipattua amerikkalaistyylistä metallia. Soitto ja laulu ovat erittäin kovaa tasoa. Tuotannossakaan ei sinänsä ole valittamista, mutta juuri siinä Distrial silti häviää rikkaammille amerikkalaisbändeille. Distrialin soundeissa ei ole vastaavaa tukevuutta. Se on kuitenkin tietysti enemmän olosuhteiden kuin Distrialin vika. Jos bändi jatkaa näin hyvin soitetun ja sävelletyn metallin tekemistä, korjautuu tuokin asia varmasti ajan mittaan.

www.facebook.com/distrialband

SCYCRY

SCYCRY tuo mieleen sellaisia artisteja kuin Fever Ray, Austra ja Zola Jesus. Laulajalla on hyvä ja omalaatuinen ääni, mutta laulutaidon puolesta edellä mainittuihin artisteihin on vielä vähän matkaa. Sama pätee myös sävellykseen ja taustoihin. Tuo matka ei kuitenkaan ole kovin pitkä, ja varsinkin kun ottaa huomioon, että kyseessä on 17-vuotiaan yhden naisen projekti, on Burning Eternity jo varsin vaikuttava saavutus. Tämän tyylistä musiikkia ei Suomessa ole juurikaan tehty, joten senkin puolesta tervetullut uusi artisti.

www.facebook.com/Scycry

One

Onen I Love It alkaa vastustamattoman tyylikkäällä Steve Vai –kitaroinnilla. Valitettavasti intron jälkeen alkava biisi on aika heikko. Välillä kuultavat kitaraosuudet kuitenkin pitävät mielenkiintoa yllä. Laulu ei oikein toimi, eikä sovitus muutenkaan jätä sille elintilaa. Tätä kitaransoittoa silti kuuntelisi mielellään lisääkin. Säkeistö-kertsi-säkeistö –rakenne ei ole kitaraosuuksille paras kasvualusta, joten Onen kannattaisi ehkä suosiolla kokeilla instrumentaalibiisin säveltämistä. Lauluosuudet kun tuntuvat I Love Itissakin jo vähän päälleliimatuilta.

soundcloud.com/petri-laakkonen-1


Soundin Demoefektissä nostetaan joka toinen viikko esiin muutama kiinnostavin demo. Demosetänä toimii Nuutti Heiskala.

Ohjeet demojen lähettämiseen löytyvät täältä.

Lisää luettavaa