”Aina välillä törmäät tyyppeihin joiden assosiaatioketjut selkeästi poikkeaa omistas” – Ensinäytössä Ninni Forever Bandin Söin auringon

https://youtu.be/7IjhdnF4LRU

Ninni Forever Band julkaisee maaliskuussa uuden Uusi yhtye -albuminsa. Nyt levyltä on tarjolla maistiaisena kappale Söin auringon, jonka video saa ensiesityksensä Soundin välityksellä.

Videon kylkiäisenä toimituksen postilaatikkoon tipahti aiheeseen liittyen seuraavanlainen tiedote:

”Katsotaanpa ihan ekaksteks mitä wikipedia kertoo meille assosiaatioista: ’Assosiaatio tai mielleyhtymä viittaa yhteyteen konseptuaalisten entiteettien tai mielikuvien välillä joka aiheutuu mielikuvien samankaltaisuudesta tai mielikuvien läheisyydestä tilassa tai ajassa’. Rankkaa mutta asiallista tekstiä siinä niin. Ihmisen mieli kimpoilee assosiaatiosta toiseen, ja ehkä justiin tämä ketjutus on se joka tekee meistä omanlaisiamme yksilöitä. Aina välillä törmäät tyyppeihin joiden assosiaatioketjut selkeästi poikkeaa omistas. Taiteilijoiden ja taideteosten kohdalla useesti kiehtoo just tää ’enpä olis itte osannu noin aatella’ -efekti.”

”Ninni Luhtasaaren musiikki, laulutekstit ja kuvataide ovat jonkinlainen yllättävien assosiaatioiden bileristeily. Ajatus sähiseepi simultaanisti terminaalissa, konehuoneessa, komentosillalla, tax freessä, yökerhossa, peliautomaateilla ja kaikkien aikojen värikkäimmässä illallisbuffetissa. Risteilyn musiikkitarjonta on yhtä aikaa simppelin hitikästä pimputusta ja monikerroksista progesokkeloa. Ravintolahenkilökunta kaataa suuhun sekä vaarallisen makuista karkkia että miellyttävän makeaa myrkkyä. Laiva huojuu tajuntaa vapauttavasti vaikka periaatteessa pitäisi tulla merisairaaksi. Homma vaikuttaa paperilla sekavalta, mutta on kuitennii yksiselitteisen luontevasti kikkailuvapaata kunnon musaa.”

Ninni Forever Bandin kunnon musa pääsee todistamaan livenä lähiaikoina seuraavasti:

22.11.2019 – Bar Loose, Helsinki (Hulda Huima & Hitaat Sekunnit + Juhlat)
23.11.2019 – Torvi, Lahti (Hulda Huima & Hitaat Sekunnit)
25.1.2020 – Korjaamo, Helsinki (Räjäyttäjät)