Bloodpit-, Uniklubi- ja My Fate -muusikoiden nykykuviot: ensisoitossa Egokillsin Dysfunctional-single

Vuonna 2011 perustetulla Egokillsillä on jännät paikat, kun yhtye valmistautuu nousemaan South Park -festareilla päälavalle. Orkesteri esiintyy Eteläpuiston rocktapahtumassa 11.6. kello 13, ja siellä kuultaneen ainakin tämä nyt ensisoittonsa saava kappale.

Egokills vieraili hiljattain studiossa Miitri Aaltosen kanssa, ja yhteistyön tuloksena syntyi single nimeltä Dysfunctional. Tästä kappaleesta kitaristi Niko Viita-aho sanoo seuraavaa:

Dysfunctionalin idea ponnisti tylsyydestä. Ratin takana jossain sivistyksen reunamailla, radion kuulumattomissa, tuli ensin idea yhdeksänjakoisesta rytmikuviosta. Matkaa oli sen verran, että perillä oli rytmin seuraksi tullut jo jonkinmoinen hahmotelma säkeistön riffistä.

– Reeneissä halusin kokeilla näitä yhteen ja yritin selittää ajatusta Vilholle (Rajala), joka naulasi kompin hahmotelman melkein saman tien. Säkeistön laulumelodia tuli Jannelta (Selo) kai myös aika alkuvaiheessa. Laulumelodioista taas tuli ajatus kitarastemmasta, jossa kahden kitarakuvion äänet vaihtuvat eri tahtiin.

– Kertsi sen sijaan oli työvoitto, eikä millään muotoa helppo. Siinä oli kaikennäköisiä yritelmiä monesta eri sävellajista, kunnes lopulta yksinkertaistettiin kahden soinnun kuvioon ja oltiin vaihteeksi tyytyväisiä.

Uniklubistakin tuttu laulaja Janne Selo kertoo puolestaan kappaleen tekstistä seuraavaa:

– Uskoisin, että entiteetissä on jonkinasteinen toimintahäiriö, jos pisteestä A ei pääse pisteeseen B ja 1+1=3.

Kryptistä! Tarkasta alta, miltä tämä mystinen laulu käytännössä kuulostaa. Ja käy tarkastamassa kokoonpano South Parkissa, jos kohdalle osut!