Ennakkokuuntelu: Tomi Nordlund & Syvä Joki haki toiselle levylleen rouheutta 1970- ja 90-luvuilta

https://soundcloud.com/syva-joki/sets/viisi-vuotta-myohemmin/s-dFubX

Tamperelainen folk rock -yhtye Tomi Nordlund & Syvä Joki julkaisee perjantaina 8.2. toisen albuminsa nimeltä Viisi vuotta myöhemmin. Levyyn pääsee tutustumaan jo nyt Soundin ennakkokuuntelussa.

Viisi vuotta myöhemmin soi selvästi äänekkäämmin ja rouheammin kuin kahden vuoden takainen Maisemia-debyytti. Vaikutteita on haettu etenkin 1970- ja 1990-lukujen rockista.

– Levyn biisit ja niiden tekeminen ovat nostaneet esiin mielleyhtymiä omista ysärinuoruuden suosikkilevyistä, kuten Neil Youngin Harvest Moonista ja Sleeps With Angelsistä, R.E.M.:n New Adventures in Hi-Fistä ja useammastakin Pearl Jam -levystä, kertoo Soundin kriitikkonakin meritoitunut Nordlund.

– Tuntuu, että tämän levyn myötä bändi voi jatkossa mennä ihan mihin suuntaan tahansa. Halusimme tallentaa bändin live-energian, joka ulottuu herkästä tunnelmoinnista suorastaan eeppisiin rock-myrskyihin. On mukava tehdä musahommia monipuolisella otteella, hän kuvailee.

Syvä Joki -yhtyeen (Matti Jokelainen, Mikko Levonen ja Antti Suonio) lisäksi levyllä vierailevat koskeitinsoittaja Okke Komulainen, pianisti Lasse Noukka sekä folkartisti Laura Moisio.

Viisi vuotta myöhemmin -kiertueen ensimmäiset keikat:

20.2. Telakka, Tampere
21.2. Tavastia-klubi, Helsinki
22.2. Dynamo, Turku
1.3. Rock Bar Monttu, Pori
2.3. Huurupiilo, Tampere
12.4. Doris, Tampere

Tomi Nordlund & Syvä Joki