Ennakkokuuntelussa Timo Lassyn ja Tepposen Mäkysen vapautunut livealbumi – Mukana voimakaksikon kommenttiraita

Live Recordings 2019-2020 -tuplalle on koottu taltiointeja useammalta eri keikalta.
18.2.2021 08:27

Saksofonisti Timo Lassy ja rumpali Teppo Mäkynen julkaisevat huomenna perjantaina (19.2.) uuden livealbumin Live Recordings 2019-2020 We Jazz Recordsin kautta. Livetuplalle kootut kappaleet on taltioitu Helsingissä We Jazz -festivaalilla, Porvoo Jazz Festival -tapahtumassa sekä G Livelab Helsinki -klubilla vuosina 2019 ja 2020.

”Aktiivisen keikkailun myötä yhteissoittomme on kehittynyt kokoajan luovempaan suuntaan. Konserttien materiaali on rakentunut debyyttialbumimme biisien pohjalta, kokonaisvaltaisen improvisaation osuus on hallitseva ja onnekkaasti levylle on tallentunut erittäin vapautuneita tulkintoja”, kertoo Lassy.

”Livelevyn tekemisessä raamit ovat väljemmät ja on mahtavaa tuntea se vapaus, jolla voimme lähestyä dogmaattisen studiolevymme materiaalia. Yleisön interaktiivinen ja lämmin läsnäolo on vaikuttanut tosi paljon siihen miltä tämä levy kuulostaa. Huomaan levyä kuunnellessa sen ylimääräisen energian omasta ja Timon soitosta, jota on ilman kannustavaa yleisöä mahdotonta tavoittaa”, lisää Mäkynen.

Soundi tarjoaa huomenna ilmestyvän levyn kuunneltavaksi kokonaisuudessaan jo nyt. Lisäksi Lassy ja Mäkynen taustoittavat jokaista kappaletta pienellä kommenttiraidalla, joka löytyy tuosta alta heti albumin Soundcloud-soittimen jälkeen.

Uutta livealbumia juhlistetaan tänään (18.2.) Tampereen G Livelabissa turvallisuussyistä kolmella erillisellä konsertilla sekä perjantaina (19.2.) Koko Jazz Clubin livestriimikeikalla.

Fallow

Lassy:- Tämä rubato-melodia on toiminut rauhoittavana keikan avauksena, versiossa bonuksena lopun kellopeli-jami. Huomionarvoista myös että raidalla on mukana soittoa kahdelta eri keikalta.

Mäkynen:- Biisi on rauhallinen mutta samalla voimakas cresendo, jossa on rukouksellista voimaa. Biisi purkautuu kauniiseen kellopelivetoiseen tunnelmaan.

Zomp

Lassy:- Bändin iskevämpää funk-osastoa.

Mäkynen:- Tämä versio on We Jazz -festivaaleilta. Timo soittaa mahtavan pitkäjänteisen intron, joka esittelee hyvin selkeästi koko biisin runkoriffin.

Liberty

Lassy:- Tähän on onnistuneesti tallentunut pitkä ja energisesti svengaava kaari.

Mäkynen:- Todella energinen, mutta samalla loogisesti etenevä myrsky. Duon kumarrus 60-luvun tärkeille jazzsuuntauksille.

Hypno

Lassy:- Vapaata vuoropuhelua. Mihin ollaan matkalla seuraavaksi?

Mäkynen:- Ilmavaa ja vapaata. Häilyvä pulssi muotoutuu tämän matkan varrella molempien toimesta.

Aero

Lassy:- Ilmavirtaa, jousella soitettuja symbaaleja, isoja kaiku-maailmoja.

Mäkynen:- Ambienttia jazz-soittimin ja sähköisten kaikujen avustuksella.

Kobi

Lassy:- Minimaalinen tekno-pala. Uskomattoman hienoa rumputyöskentelyä Tepolta!

Mäkynen:- Tekno ja vapaapulsatiivinen jazzkerronta kohtaavat.

Solution Black

Lassy:- Vuoden 2020 tammikuinen ilta G Livelabissa on jäänyt muistoihin erittäin vapautuneena ja onnistuneena keikkana. Solution Black oli ensimmäisen setin päättäneen Resolution Bluen loppujami, 100-prosenttisesti hetkessä syntynyt.

Mäkynen:- Solution Black syntyi ja sai muotonsa hetkessä, joka johdatti meidät täydellisestä vapaudesta kohti syvää rytmistä iloa. Biisiä voidaan kutsua Resolution Blue -biisin pikkuveljeksi.

Ecru

Lassy:- Itsehän en alun perin edes ollut muistanut kyseisen, hetkessä syntyneen riffin olemassaoloa. Teppo kuitenkin yllätti iloisesti tällä sala-äänityksellä, joka on taltioitu Porvoo Jazz Festival -keikan soundcheckistä

Mäkynen:- Salaäänitys joka oli pakko saada levylle mukaan. Timo soittaa ja huudattaa saksofonia kuin sampleri.

Telemagenta

Lassy:- Back to tekno. Tepolta riemukas intro. Yleisön tuki on tässä hienosti kuultavissa.

Mäkynen:- G Livelabissa oli muutama niin innokas kuulija että he saivat koko muun yleisön ja myös bändin poikkeuksellisiin liekkeihin.

Calling James

Lassy:- Calling James on yksi ensimmäisistä tälle projektille aikanaan tehdyistä biiseistä. Brownin suuntaan yhteydenottoa.

Mäkynen:- Versio on äänitetty We Jazz -festivaaleilla joulukuussa 2019. Se oli keikan encore ja nyt käänteisesti julkaistu ensimmäisenä singlenä. Biisi pohjautuu Timon killeririffiin ja toistoon, mutta tämä liveversio on muodoltaan moniulotteinen ja dynaaminen, niin kuin duommekin on.

Lisää luettavaa