”Hard rockin kaikki miljoona parasta levyä tehtiin 1980-luvulla” – Mokoma-rumpali Janne Hyrkäs listaa levysuosikkinsa

Timo Isoahon toimittama levylistaussarja jatkuu jälleen. Tällä kertaa eri vuosikymmenten suosikkejaan on listaamassa Mokoman elävä rumpukone Janne ”Hyge” Hyrkäs, joka nostaa listalleen muun muassa Frank Zappaa, Rattia ja Type O Negativea. Asiallisia valintoja jälleen kerran!

Juttusarjassa kotimaiset artistit kertovat, mitkä ovat heidän mielestään eri vuosikymmenen parhaat levyt 1970-luvulta nykypäivään. Tällä kertaa lista on tosin entistäkin kattavampi, kun mukana on myös 1960-luku. Aiemmissa osissa listauksen ovat tehneet Jouni Hynynen, Kaarle Viikate ja Tomi Koivusaari.

Frank Zappa: Hot Rats (1969)

”Tämä älppäri lähti Lappeenrannan kirjastosta mukaan puolivahingossa (palautin kyllä!) ja uusi maailma aukeni. Maailma, jota en vieläkään ole täysin tutkinut.”

Brian Eno: Ambient 1 / Music for Airports (1978)

”Täydellistä musiikkia kun pitää kuunnella musiikka vaikka ei jaksaisi musiikkia yhtään.”

Ratt: Out of the Cellar (1984)

”Hard rockin kaikki miljoona parasta levyä tehtiin 80-luvulla, mutta juuri nyt tuntuu tältä.”

Type O Negative: Slow, Deep and Hard (1991)

”Carnivore oli tuttu Lemillä saakka, joten Petrus Ratajczykin uutta bändiä osasi vähän odotella. Odotus vaihtui täyttymykseen.”

Celtic Frost: Monotheist (2006)

”Yhtyetoverini tietävät käsitteen ’Celtic Frost -jatkot’. Ne ovat jatkot, jonne kukaan ei tule, mutta kaikki poistuvat. Ihmiskunnan historian väkevin paluulevy.”

Rytmihäiriö: Todellisuuden mestari (2013)

”Täysin puolueellinen valinta. Eiks sais olla?!”

Dvd: Rush in Rio (2003)

”Eihän nykyään ehdi mitään musa-dvd:tä katsoa, mutta tätä tuli pyöriteltyä aikoinaan moneen otteeseen. Joka katselukerran jälkeen tosin ilmestyi Myydään rummut ja ura motivaatiopulan vuoksi -ilmoitus jollekin myyntipalstalle.”

Kirja: Clinton Walker: Highway to Hell – Bon Scottin elämä ja kuolema

”Bon Scotthan elää vielä! Tai ainakin se olisi mielenkiintoinen ajatusleikki. Haluan kolmekymppisen Bonin aikakoneella nykyaikaan. Kumpikaan ei todennäköisesti viihtyisi toisensa seurassa.”