”Hard rockin kaikki miljoona parasta levyä tehtiin 1980-luvulla” – Mokoma-rumpali Janne Hyrkäs listaa levysuosikkinsa

11.5.2018 09:24

Timo Isoahon toimittama levylistaussarja jatkuu jälleen. Tällä kertaa eri vuosikymmenten suosikkejaan on listaamassa Mokoman elävä rumpukone Janne ”Hyge” Hyrkäs, joka nostaa listalleen muun muassa Frank Zappaa, Rattia ja Type O Negativea. Asiallisia valintoja jälleen kerran!

Juttusarjassa kotimaiset artistit kertovat, mitkä ovat heidän mielestään eri vuosikymmenen parhaat levyt 1970-luvulta nykypäivään. Tällä kertaa lista on tosin entistäkin kattavampi, kun mukana on myös 1960-luku. Aiemmissa osissa listauksen ovat tehneet Jouni Hynynen, Kaarle Viikate ja Tomi Koivusaari.

Frank Zappa: Hot Rats (1969)

”Tämä älppäri lähti Lappeenrannan kirjastosta mukaan puolivahingossa (palautin kyllä!) ja uusi maailma aukeni. Maailma, jota en vieläkään ole täysin tutkinut.”

Brian Eno: Ambient 1 / Music for Airports (1978)

”Täydellistä musiikkia kun pitää kuunnella musiikka vaikka ei jaksaisi musiikkia yhtään.”

Ratt: Out of the Cellar (1984)

”Hard rockin kaikki miljoona parasta levyä tehtiin 80-luvulla, mutta juuri nyt tuntuu tältä.”

Type O Negative: Slow, Deep and Hard (1991)

”Carnivore oli tuttu Lemillä saakka, joten Petrus Ratajczykin uutta bändiä osasi vähän odotella. Odotus vaihtui täyttymykseen.”

Celtic Frost: Monotheist (2006)

”Yhtyetoverini tietävät käsitteen ’Celtic Frost -jatkot’. Ne ovat jatkot, jonne kukaan ei tule, mutta kaikki poistuvat. Ihmiskunnan historian väkevin paluulevy.”

Rytmihäiriö: Todellisuuden mestari (2013)

”Täysin puolueellinen valinta. Eiks sais olla?!”

Dvd: Rush in Rio (2003)

”Eihän nykyään ehdi mitään musa-dvd:tä katsoa, mutta tätä tuli pyöriteltyä aikoinaan moneen otteeseen. Joka katselukerran jälkeen tosin ilmestyi Myydään rummut ja ura motivaatiopulan vuoksi -ilmoitus jollekin myyntipalstalle.”

Kirja: Clinton Walker: Highway to Hell – Bon Scottin elämä ja kuolema

”Bon Scotthan elää vielä! Tai ainakin se olisi mielenkiintoinen ajatusleikki. Haluan kolmekymppisen Bonin aikakoneella nykyaikaan. Kumpikaan ei todennäköisesti viihtyisi toisensa seurassa.”

Lisää luettavaa