Suora lähetys: Jesse Markinin visuaalisesti näyttävä livestream-keikka

Soundi esittää Jesse Markinin visuaalisesti näyttävän livestream-keikan suorana. Erikoiskeikka duokokoonpanolla alkaa klo 19:00. 

Jesse Markin soittaa neljän kappaleen livestream-keikan Helsingin Valkoisesta salista tänään perjantaina 12.6. alkaen klo 19:00. Jesse Markin esiintyy keikalla duona tuottaja Totte Rautiaisen kanssa. Striimikeikan konseptista ja tuotannosta vastaa tuotantoyhtiö Vaisto Creative.

Jesse Markin, millä keinoin aiot striimikeikalla suggeroida itsesi livekeikan fiilikseen vaikka yleisö puuttuu?
– Mä oon aina ollut sellainen, että kun jokin ottaa valtaansa niin kaikki muu jää ja keskitytään. Varsinkin kun puhutaan asioista, jotka on mulle tärkeitä. Tämä musiikki on mulle tärkeää. Asiat, joista mä puhun on mulle tärkeitä. Se ei muutu oli korvapareja yksi tai sata. Mä olen kuitenkin paikalla, ja onhan sitä myöskin peilin edessä leikitty eli itselleni esiintyminen ei ole uutta.

Negatiiviset puolet ovat liiankin hyvin tiedossa, mutta mitä hyvää korona-aika on tuonut elämääsi?
– Positiivista on ollut se, että on ollut enemmän aikaa sijoittaa uuteen levyyn, jota tässä koko ajan viimeistellään. Ollaan vedetty joitain asioita takaisin mietintämyssyyn ja tehty uusiakin piisejä. Positiivista on myös se, että jos oot erakko jo muutenkin, niin ei eristäytyminen paljoa vaivaa.

Missä vaiheessa toisen albumisi tekeminen on? Voitko jo paljastaa yhtään, millainen levy on tulossa debyyttiisi Folkiin verrattuna, ja missä vaiheessa sitä voidaan odotella. 
– Toinen levy on kyllä hyvässä vaiheessa ja voisin paljastaa enemmänkin mutta en taida… Sen verran voin sanoa, että jos lainaan tuottajani kommenttia niin kyllä tämä tulee kuulostamaan paremmalta! Jos kaikki menee niin kuin pitää, niin syksyllä kuullaan mitä on tullut taas tehtyä.

Onko Folkin julkaisun ja keikkojen myötä kohdallesi satanut suitsutus ja palkitsemiset (Master Of Pulpets-, Femma-, Emma- ja Teosto-palkinto) luonut lisäpaineita tekemiseen?
– Lisäpaineita siinä mielessä, etten halua tuottaa pettymystä. Mut se on varma, että tässä vaiheessa ei julkaista mitään minkä takana mä en seiso. Realistina tajuan myös että mun musamaku voi poiketa hyvinkin muista, joten ei tässä voi muuta kuin tehdä sitä mikä tuntuu hyvältä. Musahommat on loppujen lopuksi fiilishommia.

Teksti: Mikko Meriläinen