Kitaravirtuoosi Petteri Sariola on tottunut versioimaan muiden kappaleita, mutta nyt asetelma pyöräytetään toisin päin

Katsotaan, mitä seuraa, kun Sariolan biisi annetaan vaihteeksi muiden remiksattavaksi.

https://youtu.be/KSs-4U8plkM

Soundi tuo nyt ensi-iltaan Petteri Sariolan videon, joka onkin hivenen erilainen Petteri Sariola -video. Akustisen kitaransa kanssa ihmetekoihin kykenevä soittaja nimittäin antoi tällä kertaa oman kappaleensa muiden remiksattavaksi. Tavallisestihan homma menee toisin päin, eli Sariola nappaa muiden biisejä omaan käsittelyynsä.

Katso Jukka Backlundin toteuttama Sariola-remix yläpuolelta, ja alta voi puolestaan lukea kitaristin kertomuksen kappaleen synnystä. Suomen-keikkojakin Sariola lupailee, joten toivotaan, että päivämääriä julkistetaan pian!

Golden Rule syntyi käytännössä yhdessä päivässä. Tapailin kitaraa studiollani, ja yhtäkkiä biisi vain lähti käyntiin. Originaalista akustisesta versiosta tuli hieno paketti, mutta kaipasin sen rinnalle vielä härskimmän version. Siitä lähti kytemään ajatus virallisesta remixistä.

Koodasin muun muassa Sunrise Avenue -tuotannoistaan tunnetulle Jukka Backlundille, joka on oman alansa virtuoosi. Olemme Jukan kanssa kaksi kolmasosaa Dead Sirius 3000 -yhtyeestä, ja musiikillinen kommunikointimme on osoittautunut lähes telepaattiseksi. Hän otti biisistä kopin ja diggasin välittömästi siitä, minne hän oli sen vienyt Vanilla Dream -nimikkeen alla.

Tämän lisäksi veljeni Jyri Sariola, joka vastasi alkuperäisestä musavideosta, teki videostaan uuden version remixiä varten Jukan kuvaamista Las Vegas- ja Los Angeles -pätkistä.

Oma tekemiseni rakentuu yhden soittimen ja yhden oton ympärille. Siksi on ihan mahtavaa kuulla omasta biisistä jonkun toisen tuottama näkemys, jossa ei ole enää näitä rajoituksia. Tämän takia koko remix-idea on vapauttava. Olen sovittanut lukemattoman määrän muiden biisejä omalle, yhden kitaran konseptille, mutta kerrankin olen päässyt toiselle puolelle pöytää. Hyvä biisi kestää uskomattoman määrän muokkausta.

Seuraavaksi lähtee käyntiin pienet Kiinan- ja Japanin-rundit, ja sen sitten aletaan pistämään lisää keikkapäiviä kalenteriin Suomen kamaralle.

Best regards, / Ystävällisin terveisin,

– Petteri