Cover vai orkkis? – Kuka saa eniten sympatiaa: Rollarit, Gunnarit, Lemmy vai muu haastaja?

Onko alkuperäinen versio se ainoa oikea? Voiko cover pestä esikuvallaan lattiaa? Soundin sarjassa laitetaan originaalit ja lainakappaleet kilpasille ja katsotaan, kuka nousee korkeimmalle palkintopallille.

Sarjan aiemmissa osissa paremmuudesta ovat kisailleet ZZ Topin Rough Boy, Kissin God Of Thunder, Thin Lizzyn Jailbreak, Guns N’ Rosesin Paradise City, Black Sabbathin ParanoidJames Brownin It’s A Man’s Man’s Man’s World ja King Crimsonin Epitaph.


ORIGINAALI

Tällä kertaa Cover vai orkkis? -sarjan kappale on valittu kolmesta syystä: Rolling Stonesien Ronnie Wood täytti 1. kesäkuuta 69 vuotta ja Charlie Watts täyttää puolestaan tänään 2. kesäkuuta 75 vuotta. Niinpä Rollarit oli luonteva valinta.

Ja koska tällä viikolla on jälleen nostanut päätään vauhkoilu saatananpalvojista, kuten toverilehtemme Inferno muun muassa uutisoi, on Sympathy For The Devil osuva valinta. Lisäksi sen on coveroinut muutamakin kovan luokan artisti, joten kilpailusta saattaa tällä kertaa tulla hyvinkin tiukka.

HAASTAJAT

1. 80-luvun puolivälistä 90-luvun alkuun operoinut kitaristi Dave Navarron perustama Jane’s Addiction äänitti kappaleen debyyttialbumilleen 1987. Livenä äänitetyn debyyttialbumin versio päivitettiin studiossa 2012 ja kappale soi Sons Of Anarchy -sarjan viidennen kauden päätösjaksossa.

2. Navarro liittyy myös toiseen haastajaan, sillä Izzy Stradlinin lähdettyä Guns N’ Rosesista oli Navarro yksi ehdokkaista Slashin aisapariksi. Hommasta ei kuitenkaan tullut mitään ja pesti meni Gilby Clarkille. Veren vangit -elokuvaa varten äänitetyssä kappaleessa ei kuitenkaan kuulla kumpaakaan mainituista, vaan rytmikitaran varressa on Axl Rosen kaveri Paul Huge. Kelpo cover ei ole kaikkien tekijöidensä mieleen: Slash on kuvaillut kappaleen olevan ”esimerkki siitä, miltä kuulostaa, kun bändi hajoaa”.

3. Mikäpä sopiikaan paremmin Paholaisesta kertovan kappaleen tyyliksi kuin goottirock? Ruotsalainen Tiamat levytti kappaleen vuonna 1999 Brighter Than The Sun -ep:lle.

4. Yksi tuoreimmista versioista löytyy Motörheadin viimeiseksi jääneeltä Bad Magic -albumilta. ”Please allow me to introduce myself”, kuuluu kappaleen avaussanat, mutta Lemmy ei esittelyjä tarvitse.

Kuuntele haastajat läpi alta ja anna äänesi omalle suosikillesi.