Kuukauden kuvaajavieras: Miro Palokallio

Palsa esittää -palstan haastattelussa musiikin moniottelija ja ansioitunut keikkavalokuvaaja Miro Palokallio.
25.5.2023 10:00

Suomalaisia keikkavalokuvaajia esittelevän Palsa esittää -palstan toukokuun 2023 Kuukauden kuvaajavieras on Miro Palokallio. Palstaa vetävä Tomi Palsa kuvailee Palokalliota näin:
”Hiljattain 30-vuotisjuhliaan viettänyt (lue Soundin haastattelu) Miro Palokallio on musiikin moniottelija. Hän tekee musiikkia yhtyeille Matka Maailman Ympäri sekä Brian & Helvetin Peruna, ja siinä ohessa hän käy kuvaamassa musiikkitapahtumissa. Palokallio on erikoistunut Olavi Uusivirran vauhdikkaiden konserttien näkemykselliseen ikuistamiseen. Toivottavasti Miro aktivoituu jatkossa kuvaamaan nykyistä ahkerammin, sillä jälki on poikkeuksetta priimaa.”

Miro Palokallio, milloin ja miksi innostuit valokuvauksesta?
– Ensimmäisen kamerani sain 11-vuotissyntymäpäivälahjaksi vuonna 2004. Se oli myös perheemme ensimmäinen digikamera, siinä oli 3,1 megapikselin kenno. Taiteellisimmat tuotokseni sen kanssa olivat Lego-ukkeleilla tekemäni animaatiolyhärit. Valokuvaus jäi alkuun vähemmälle innostuttuani musiikista, mutta sitten joskus vuosikymmen sitten tajusin voivani yhdistää nämä kaksi kiinnostustani!

Timo Kämäräinen ja Olavi Uusivirta Tavastian takahuoneessa 19.2.2023 (kuva: Miro Palokallio)

Mikä nimenomaan keikkavalokuvauksessa kiehtoo?
– Minulle kiehtovinta valokuvauksessa on tilanteiden tallentaminen. Keikkakuvaus on sitä puhtaimmillaan, ja siinä pääsee samalla kuulemaan (yleensä) hyvää musiikkia!

Kerro jostain mieleen jääneestä kuvauskeikasta.
– Muutama vuosi sitten Matka Maailman Ympäri -yhtyeeni lämmitteli Olavi Uusivirtaa Möysän Musaklubilla Lahdessa. Solistimme Sape vieraili Olavin keikan loppupuolella duetoimassa Nuori ja kaunis -kappaleen päällään keikkapaikalta lahjaksi saatu ikoninen Möysä-paita. Olavi huomasi minulla samanlaisen ja pyysi sen lainaan, sillä hän oli ehtinyt hukata paitansa keikan kuluessa. Kuvasin loppukeikan ilman paitaa, mikä oli tällaiselle arkailijalle aika jännittävä kokemus!

Minkä (elossa olevan) artistin haluaisit päästä kuvaamaan?
– Paul McCartneyn.

Pekka Nisu On the Rocksissa Helsingissä 27.4.2023 (kuva Miro Palokallio)

Lisää Miro Palokallion kuvia uusimmassa Soundissa sekä osoitteessa miropalokallio.fi

Lisää luettavaa