Yksinäinen perfektionisti romanttisella tuulella – Lauantailekana ja Ensinäytössä Miro Palokallio: Naimisiin

"Kuvauksissa jouduimme valitettavasti pussailemaan Susannan kanssa lukuisia kertoja, koska suudelma toisensa jälkeen oli kuvaaja Sakun mielestä liian pitkä ja intohimoinen."

Ovellasi kukkasin.

Lauantailekat ovat meneviä ja tunnelmallisia kotimaisia ralleja. Ei raja-aitoja.

Viime vuonna hajonneesta Sallan Ja Miron Matka Maailman Ympäri -yhtyeestä tutuksi tullut Miro Palokallio jatkaa määrätietoisesti soolouransa rakentamista.

Lauluntekijästä laulavaksi lauluntekijäksi loikanneen Palokallion keväällä julkaisema Rakkauden tiedemiehet -single sai eilen jatkoa tänään Soundi.fi:n Lauantailekana pyörähtävän, artistin itsensä säveltämän, sanoittaman ja tuottaman Naimisiin-kipaleen muodossa. Kyseessä on samalla valokuvauksenkin saralla kunnostautuneen herran itse ohjaaman musiikkivideon Ensinäyttö.

”Kirjoitin laulun yhdeltä istumalta ja tajusin välittömästi, että tämäkin pitää puskea äkkiä ulos.”

Virallinen tiedoteteksti luonnehtii Palokalliota ”yksinäiseen perfektionismiin taipuvaiseksi” tekijäksi. Naimisiin-biisin syntyä mies suostui valottamaan seuraavasti:

Olin juhannuksen alla hetken aikaa kauhean romanttisella tuulella. Kirjoitin laulun yhdeltä istumalta ja tajusin välittömästi, että tämäkin pitää puskea äkkiä ulos. Kun levy-yhtiösetäkin ihastui lauluun, sain mukaan myös ihan oikean julkaisijan.

Naimisiin-videolla nähdään Palokallion itsensä lisäksi myös helsinkiläisessä Cyan Kicks -yhtyeessä vaikuttava Susanna Saarinen.

Video koki vastoinkäymisiä, kun rekvisiitta-auto hajosi mitä moninaisimmin tavoin. Lopulta kuitenkin juuri hukatun ajan ansiosta tulin saaneeksi paremman idean käsikirjoitukseen, Palokallio taustoittaa ja jatkaa veikeänä:

Kuvauksissa jouduimme valitettavasti pussailemaan Susannan kanssa lukuisia kertoja, koska suudelma toisensa jälkeen oli kuvaaja Sakun (Kaukiainen toim. huom.) mielestä liian pitkä ja intohimoinen. Lopulta sitä kaikkein kristillisintäkään ei näytetä videolla. Sellaista se on.

Lauantaileka ja Ensinäyttö Miro Palokallio: Naimisiin (ohj. Miro Palokallio)

Miro Palokallio yhtyeineen lämmittelee Olavi Uusivirtaa tänä syksynä seuraavasti:

5.11. Korjaamo, Helsinki
15.12. Lutakko, Jyväskylä

Miro Palokallio -live on:

Miro Palokallio (laulu ja kitarat)
Kata Laakso (kitara ja taustalaulu)
Saku Kaukiainen (kitara)
Sampsa Pietilä (koskettimet)
Aku Rouhe (basso)
Aarni Palokallio (rummut)

Muistathan, että myös rakkahin Parasta juuri nyt -listamme palvelee entiseen tapaansa: