Mitkä olivat nuoren Alexi Laihon levysuosikit? Arkistojuttu vuodelta 1998 saattaa yllättää

13.1.2021 14:09

Vuonna 1997 nuori espoolaisyhtye Children of Bodom ilmestyi raivoamaan Suomen bändikentälle. Debyyttilevy Something Wild noteerattiin saman tien alan piireissä ja seuraavana vuonna voittokulku jatkui, kun orkesterin nimikkosingle kohosi Suomen sinkkulistan ykköseksi asti. Kova suoritus englanniksi laulavalta äärimetalliyhtyeeltä, kun noihin aikoihin kuumimmat musiikkitrendit kulkivat aivan muualla.

Bodomin vimmainen kitaristikeulakuva Alexi Laiho pääsi singlen julkaisun myötä kertomaan ajatuksiaan myös Soundi-lehteen. Soundissa 6/98 Laiho listasi omia albumisuosikkejaan ja kertoi muutenkin ulkomaille tähynneen yhtyeensä kuulumisia. Klikkaa siis alempaa kuvamuotoinen juttu isommaksi ja lue, millaisin miettein nuori bändiliideri orkesteriaan maailmanlaajuiseen suosioon luotsasi.

Lista on sikäli erikoinen, että power metal ja bläkkis ovat sillä esimerkiksi thrashiä vahvemmin edustettuina. On hitusen yllättävää, että esimerkiksi Manowar ja Rhapsody saavat maininnat, mutta toisaalta Slayer ei. Manowarin suhteen Laiholle taisi myöhemmin käydä vanha ”never meet your idols” -ilmiö, kun yhtye osoittautui työkuvioissa hankalaksi tapaukseksi. Myös tuo Stone-merkintä pistää haikeaksi, kun ottaa huomioon myöhemmät kuviot Roope Latvalan kanssa.

Lisää luettavaa