Nuoret ja raikkaat: Aamuyön Sirkus

Vilpittömästi ihmeissään.

Aamuyön Sirkus. Kuva: Joonas Tsokkinen

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Viime viikolla esittelimme tässä juttusarjassa Hyvä Pojat! -nimisen yhtyeen Turusta. Saman ihastuttavan kesäkaupungin musiikillisessa voimakuplassa meitä vielä tämän viikon ajan keinuttaa Aamuyön Sirkus.

”Jotkut ihmissuhteet kestävät ja toiset särkyvät.”

Vuonna 2010 perustetun, vivahteikkaan ilmeikästä popia soittavan orkesterin biisintekijöinä ja vetojuhtina toimivat Hallikaisen sisarukset Oona (laulu) ja Eeli (laulu ja koskettimet), jotka omien sanojensa mukaisesti pyrkivät luomaan ”omaleimaista, tarttumapintaista ja lokeroinnista vapaata musiikkia ilman turhaa vakavuutta”.

Aamuyön Sirkus perustettiin aikoinaan akustiseksi kokoonpanoksi helpottamaan meidän sisarusten luomisen tuskaa, mutta nälkähän siinä syödessä kasvoi nopeasti. Julkaistiin Huominen-debyyttialbumimme maaliskuussa. Sen jälkeen ollaan keskitytty musiikkimme esittämiseen ja kuulijakuntamme laajentamiseen, Oona Hallikainen taustoittaa.

Aamuyön Sirkusta esitteleväksi kappaleeksi poimimme ryhmän esikoislevyn melankolisen toiveikkaisiin tunnelmiin päättävän kappaleen Lyijy. O. Hallikainen kertoo biisistä näin:

Lyijy käsittelee sitä vilpitöntä ihmetystä, joka syntyy, kun saa elämäänsä erityisiä ihmisiä. Jotkut ihmissuhteet kestävät ja toiset särkyvät, tämä on eräänlainen kiitoslaulu. Kirjoitin sen rakkaudenosoitukseksi lähimmäisilleni, jotka jostain kumman syystä jaksavat minua kannatella vuodesta toiseen, vioistani ja puutteistani huolimatta.

Nuoret ja raikkaat Aamuyön Sirkus: Lyijy

Vaan miltäpä Aamuyön Sirkuksen huominen juuri tällä hetkellä näyttää?

Tulevaisuudessa haluamme luonnollisesti soittaa yhä useammalla keikalla, yhä useammille korvapareille, sisko Hallikainen summaa.

Koko Huominen-pitkäsoiton voit kuunnella tästä:

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa tähän mennessä esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääset puolestaan tutustumaan täällä.

Jos tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi nuori ja vieläpä raikas, vinkkaa asiasta meille:

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.