Nuoret ja raikkaat: Hyvä Pojat!

Sattumaa, tuuria ja loputonta hinkkaamista.
9.5.2016 17:25

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia. Etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Hyvä Pojat! on turkulainen popyhtye. Solisti ja biisinikkari Hannes Hjelmman kertoo orkesterinsa perustetun ”erilaisten epäonnistuneiden bändiviritelmien” raunioille vuonna 2014.

”Studioaika oli jo varattuna, joten päädyimme äänittämään tämän kappaleen.”

Ensimmäiset kotidemot tehtiin Oton (kitara) kanssa kahden miehen voimin. Vuonna 2015 keikkailimme Turun alueella sopivan ahkerasti, teimme uusia lauluja ja mietimme, millainen bändi haluamme olla. Tämä perinteisempi kokoonpano on ollut kasassa nyt reilut puoli vuotta, Hjelmman kertaa.

Persoonallisen laulusoundin omaavan Hjelmmanin ja kumppaneiden Nuoret ja raikkaat -esittelykappaleena toimii kuulaan kaunis, hieman hämeenlinnalaisen Ultramariinin varhaisia leiskauksia muistuttava kappale nimeltään Piikkilankakuu.

Piikkilankakuu oli ensimmäisiä lauluja, joita soitimme uusimman jäsenemme Aleksin (rummut) kanssa. Studioaika oli jo varattuna, joten päädyimme äänittämäänkin tämän kappaleen. Itse biisin tekemisestä ei ole mitään tarkkaa muistikuvaa. Sattuma, tuuri ja loputon hinkkaaminen kuvastavat lauluntekoprosessiani ehkä parhaiten.

Nuoret ja raikkaat Hyvä Pojat!: Piikkilankakuu

Maistuiko? Lisää makusteltavaa löytyy poikain Soundcloud-sivulta. Lisäksi Hjelmmanilla on hyviä uutisia:

– Huhtikuun alkupuolella olimme jälleen studiossa ja lähiaikoina on tarkoitus julkaista kokonainen ep. Eteenpäin on menty ja olemme kaikki oikein ylpeitä uusista lauluistamme.

Hyvä Pojat! on:

Hannes Hjelmman (laulu ja kitara)
Otto Hänninen (kitara)
Niko-Pekka Matilainen (basso)
Aleksi Nurmi (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin voit tutustua täällä.

Jos tiedät kuka, tai kenen yhtye olisi niin nuori ja niin raikas, että sen sietäisi tulla esitellyksi, kerro ihmeessä meille:

"*" näyttää pakolliset kentät

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Lisää luettavaa