Nuoret ja raikkaat: Antivalent

Riffejä kasaan tikkaillen.
22.11.2017 15:42

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Antivalent on Seinäjoelta ponnistava nelihenkinen popahtavan indie rockin monenkirjavassa rämeikössä kyntävä yhtye, jonka pohjoismaisesti jylhiä poljentoja kuorrutetaan 2010-lukuisasti generoidulla ripauksella grungea. Esikuvikseen poppoo nostaa muun muassa Disco Ensemblen, Lapkon, Paramoren ja Biffy Clyron.

”Biisi nojautuu melko vahvasti vanhempaan jenkkiläiseen poprock-aaltoon keskeisinä vaikuttajinaan muun muassa Fall Out Boy ja Paramore.”

Alkukeväällä 2017 julkaistun Boogeyman-ensisinkun vanavedessä Antivalent on pitänyt yllä verraten ripeää julkaisutahtia pudotellen sittemmin kuultaviin videonkin tuekseen saaneen Edge Of The World -kappaleen sekä tänään Nuorissa ja raikkaissa fiilisteltävän uusimman lohkaisunsa nimeltä Tragic Display.

Laulaja-kitaristi-biisintekijä Omar Zouiter kertoo kappaleesta seuraavasti:

Tragic Display sai alkunsa viime vuonna yksinkertaisesti riffejä kasaan tikkaillessa. Jo alkuvaiheessa mulla oli selkeä visio siitä, minkätyyppinen kappale olisi tarkoitus luoda. Biisi nojautuu melko vahvasti vanhempaan jenkkiläiseen poprock-aaltoon keskeisinä vaikuttajinaan muun muassa Fall Out Boy ja Paramore. Tämä on melko suoraviivainen, mutta energinen ralli, johon koukkuja on upotettu pienin ripauksin.

Suht aikaisessa vaiheessa oli melko selkeää sekin, mihin suuntaan sanoitusten kanssa mennään. Lopullisen muotonsa lyriikatkin saivat kuitenkin vasta treeniksellä yhdessä jätkien kanssa. Perinteistä parisuhdedraamaa, kuitenkin omien henkilökohtaisten kokemusten siivittämänä. Avainrivinä nostaisin esiin ”the ending ain’t the place for two heroes” -lainin, jonka kukin voi vapaasti tulkita.

Nuoret ja raikkaat Antilvalent: Tragic Display

Zouiter ja kumppanit soittivat debyyttikeikkansa Seinäjoen Bar 15:ssa kuluvana vuonna. Loppuunmyyty show poiki paikan Saran ja Nicolen lämmittelijänä Rytmikorjaamolla.

Vuonna 2018 Antivalent aikoo pyhittää ep:n ja uuden musiikkivideon työstämiseen. Ensi kevääksi bändillä on jo ”muutamia” keikkojakin sovittuna.

Antivalent on:

Omar Zouiter (laulu ja kitara)
Oskari Grahn (kitara ja laulu)
Tomi Latvala (basso)
Joni Vähämäki (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin sopii tutustua täällä.

Muistahan kuunnella myös biisimääräänsä läpi vuoden kasvattanutta Nuoret ja raikkaat: 2017 -soittariamme:

Lisää luettavaa