Nuoret ja raikkaat: Grandmother Corn

Tarpeeksi rosoiset.

Grandmother Corn

Nuoria, raikkaita ja rakastuttavia. Sellaisia artisteja ja yhtyeitä maassamme on monia, etkä ehkä ole koskaan kuullutkaan heistä. Vielä.

Grandmother Corn on kuusihenkinen, funk-, soul- ja blues-vaikutteilla ilmaisuaan maustanut helsinkiläinen rockbändi.

”Musta tuntuu, että huuliharppu on nykyisin monille artisteille sivusoitin, jolla soitetaan se soolo harvoissa ja valituissa biiseissä.”

Homma lähti käyntiin alkukeväästä 2015, kun kävin jammailemassa multi-instrumentalisti Sakari Somerton luona ylioppilaskirjoitusten ohessa. Siinä sivussa alkoi syntyä omiakin biisejä ja lähdettiin keikkailemaan akustisena duona. Pari kuukautta myöhemmin otettiin mukaan basisti Rasmus Ruonakoski, Grandmother Cornin biiseistä sävellysvastuun kantava laulaja-kitaristi-kosketinsoittaja Teo Hirvonen taustoittaa.

Koko vuoden 2015 ahkerasti rundattuaan ryhmä päätti seuraavana keväänä kasvattaa kokoonpanoaan vielä hieman ja bändiin liittyivät Teon veljet huuliharpisti Pan Hirvonen ja kitaristi Max Somerjoki sekä rumpali Henri Lintula.

Tänään Grandmother Corn edustaa Soundi.fi:n Nuoret ja raikkaat -sarjassa kappaleellaan Me, You & Sinatra. Teo Hirvonen kertoo:

Kesällä 2016 äänitettiin debyyttilevymme, jolta Me, You & Sinatra julkaistiin singlenä. Idea biisiin tuli kuunnellessani ahkerasti Dylanin Blonde On Blondea ja Springteenin Rosalita-kappaletta. Lisäksi halusin tehdä menevän rallin, jossa ei varsinaisesti ole kertosäettä. Nähdäkseni sellaiset on nykyään aika harvinaisia, tai ainakaan radiossa niitä ei kuule.

Pan Hirvonen jatkaa:

Tässä biisissä soolospotti annettiin huuliharpulle, koska se tuntui yllättävältä vedolta ja istui kappaleen svengiin. Musta tuntuu, että huuliharppu on nykyisin monille artisteille sivusoitin, jolla soitetaan se soolo harvoissa ja valituissa biiseissä. Tässä yhtyeessä halusin seurata enemmän Paul Butterfield Blues Bandin, Muddy Watersin yhtyeiden ja Dr. Feelgoodin jalanjäljissä. Näissä kokoonpanoissa huuliharppu toimi monipuolisesti sekä soolosoittimena että osana komppia.

 Me, You & Sinatra äänitettiin pääasiassa kelanauhureilla ja taltioitiin pitkälti livenä. Näin soundista saatiin tarpeeksi rosoinen. Äänittämisen lisäksi myös miksattiin kappale itse ystävämme Antti Jämsän avustuksella, Teo Hirvonen summaa.

Nuoret ja raikkaat – Grandmother Corn: Me, You & Sinatra

Entä mitä kaikkea kuuluukaan Maissimummon tulevaisuuteen?

Ollaan keikkailtu ahkerasti bändin perustamisesta lähtien ja aiotaan jatkaa vieläkin kovemmin. Esikoisalbumimme Ballroom Cuts ilmestyi nyt tammikuussa suoratoistopalveluihin ja tähän mennessä levyä on soitettu radiossakin ainakin Saksassa, Australiassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi eräs chicagolainen sivusto kirjoitti levystä mairittelevan arvion. Tarkoituksena on julkaista kiekko fyysisenä sekä cd:nä että vinyylinä  alkukesällä, Teo Hirvonen lupailee.

Kuuntele koko Ballroom Cuts tästä:

Grandmother Corn on:

Teo Hirvonen (laulu, kitara ja koskettimet)
Max Somerjoki (kitara)
Pan Hirvonen (huuliharppu)
Sakari Somerto (laulu, koskettimet, rummut ja kitara)
Rasmus Ruonakoski (basso)
Henri Lintula (rummut)

Kaikkiin Nuoret ja raikkaat -sarjassa esiteltyihin artisteihin ja yhtyeisiin pääsee tutustumaan täällä.

Jos tiedät, kuka artisti tai mikä kokoonpano olisi sekä nuori että juuri asiallisella tavalla raikas, vinkkaa ihmeessä asiasta meille:

Hups! Emme löytäneet lomakettasi.

Kuuntele ja seuraa Nuoria ja raikkaita Spotifyssa: